Test: Her er det beste kameraet i økonomiklassen

Vi tok blant annet med de fem kameraer i testen til vannet, hvor vi fotograferte landskap.

© Digital FOTO

Test: Her er det beste kameraet i økonomiklassen

Du får imponerende mye kamera og spennende funksjoner i klassen rundt 10 000 kroner. Vi har testet fem gode speilløse systemkameraer og speilreflekskameraer for å finne det beste.

Her i Digital FOTO er vi i full gang med å finne fram til årets beste kamera. I løpet av 2020 tester vi kameraer med byttbart objektiv i forskjellige prisklasser, og vinneren fra hver test går videre til den store finalen på slutten av året.

Nå har vi testet speilløse systemkameraer og speilreflekskameraer i økonomiklassen til rundt 10 000 kroner, hvor kameraene har innebygde søkere, og du kan få raske bildeserier og hurtig autofokusering.

>Les også: 5 gode grunner til å fotografere i råformat

Speilløse systemkameraer i overtall

Vi har vært på fototur med fem kameraer i klassen, og bare ett av dem er et tradisjonelt speilreflekskamera, mens de fire andre er speilløse systemkameraer med elektronisk søker som viser bildet med fargene og eksponeringen det vil få.

Disse kameraene er med i testen:

Canon EOS 850D

Fujifilm X-T30

Nikon Z 50

Panasonic Lumix DC-G90

Sony A6400

Canon EOS 850D ytterst til venstre er et tradisjonelt speilreflekskamera, mens de fire andre er speilløse systemkameraer.

Canon EOS 850D ytterst til venstre er et tradisjonelt speilreflekskamera, mens de fire andre er speilløse systemkameraer.

© Digital FOTO

Underveis opplevde vi store forskjeller på hvor mange funksjoner kameraene hadde, og det er også store forskjeller på blant annet skjermene og muligheten for å fotografere raske motiver.

Du kan lese testen i Digital FOTO nr. 14/2020, hvor vi også gir poeng for en lang rekke faktorer, så du lett kan se hvordan de enkelte modeller klarer seg innenfor områdene du synes er viktige.

>Les også: 5 tips til bedre naturbilder

Du kan for eksempel se hvordan kameraerne klarer seg når det gjelder øyefokus, meny, detaljnivå og kvalitet på søkeren. Og vi avslører selvfølgelig hvilket kamera som er det beste i klassen.

Kanskje du er interessert i...