portrett av kvinne om kvelden

Du kan utføre små diskrete manipulasjoner i Photoshop og gjøre portrettene dine helt perfekte.

© Shutterstock

Derfor må du bruke Photoshop til portrettene dine

I Photoshop er det enkelt å utføre småmanipulasjoner som gjør portrettene dine flottere. Her får du tre gode grunner for hvorfor du må behandle bildet ditt i Photoshop.

Adobe Photoshop byr på noen av verdens mest avanserte redskaper for å manipulere og behandle portrettene dine med helt utrolige resultater.

Omfattende manipulering krever øvelse, og ofte tar det lang tid, men det finnes også småtriks som bare tar noen få minutter, men som garantert gjør portrettene dine flottere.

Her får du tre gode grunner til å bruke Photoshop når du behandler portrettene dine. 

1. Du kan gjøre bena til modellen lengre

Flere objektiver komprimerer bildet en smule i forhold til virkeligheten. Dette gjelder spesielt når du tar portretter av personer i helfigur.

Særlig objektiver med en brennvidde på mellom 85 mm og 100 mm har dette problemet, og det kan få modellen til å se lavere og bredere ut.

Heldigvis finnes det en løsning på problemet i Photoshop.

Velg Crop tool i verktøypanelet til venstre. Strekk bildet en anelse nederst – for eksempel bare en centimeter.

Deretter velger du Marquee tool. Sett en markering på bildet rett over knærne til modellen og trekk deretter markeringen ned under føttene til modellen.

Nå høyreklikker du i markeringen og velger Free Transform. Deretter høyreklikker du igjen og velger Distort.

Til slutt skal du dra i markeringen fra bunnen slik at markeringen fyller ut den ekstra centimeteren, som er hvit. Nå får modellen litt lengre ben.

Hvis bena skal være enda lengre, beskjærer du bare mer, for eksempel to centimeter.

Se alle de 10 videoene: Få det beste ut av Photoshop-verktøyene

Forleng bena i Photoshop

Det er viktig at du drar nederst i markeringen for å få den ønskede effekten.

© Shutterstock // Digital FOTO

2. Du kan gjøre håret til modellen fyldigere 

Hvis du vil gi modellen fyldig og flott hår, er det enkelt å gjøre dette i Photoshop. Først velger du Filter i det øverste panelet. Deretter må du velge Liquify.

Du kan gi håret til modellen mye volum hvis du velger en størrelse på cirka 400, eller så kan du manipulere mindre hvis du setter størrelsen til cirka 100. Du velger størrelsen under Size i panelet til høyre.

Deretter setter du bare små markeringer på håret til modellen og trekker det bort fra ansiktet med rolige bevegelser til du får fylden du vil ha.

Husk at du kan trykke Ctrl + Z på PC og Cmd + Z på Mac hvis du angrer på den siste endringen din og vil tilbake til den forrrige.

> Les også: 5 feil alle fotografer har gjort i Photoshop

Liquify gjør håret tykkere i Photoshop

Du må være forsiktig med effekten, for også bakgrunnen blir bøyd i takt med at du gjør håret tykkere. Dette kan du for eksempel se på bladene i bakgrunnen på bildet til venstre.

© Shutterstock // Digital FOTO

3. Du kan fremheve ansiktstrekk lynraskt

I den siste oppdateringen av Adobe Photoshop kan du svært nøyaktig gå inn og endre på nesen, øynene og ansiktsformen til modellen.

Manipuleringen blir gjort ved hjelp av den kunstige intelligensen i Photoshop, så programmet vet selv hvor øynene, ørene og nesen til modellen er.

Du trenger altså ikke å markere disse stedene før du begynner å behandle.

Du klikker bare på Filter i det øverste panelet, og deretter velger du Liquify. Nå åpner et panel på høyre side av skjermen seg, hvor du ved å bruke skyveknappene kan styre størrelsen på øynene og nesa til modellen.

Trekk skyveknappene mot høyre hvis du vil at øynene skal være større. Trekk skyveknappen mot venstre hvis du vil ha motsatt effekt.

> Les også: Slik optimerer du lynraskt et bilde i Photoshop

Endring av størrelsen på nese, ører og øyne i Photoshop

Til venstre ser vi originalbildet. Til høyre har vi forstørret øynene og gjort nesen til modellen en smule mindre.

© Shutterstock // Digital FOTO

Få kontroll på Photoshop-verktøyene

I abonnementsuniverset vårt, Fordelssonen, kan du akkurat nå få full kontroll på Photoshop-verktøyene med den nye videoserien vår.

I ti videoene går vi i dybden på den store verktøykassen i programmet og viser deg hvordan du bruker alle redskapene som er viktige for fotografer.

Totalt kommer vi innom 39 verktøy du som fotograf kan få bruk for når du justerer bilder.

> Se de 10 videoene her!

Kanskje du er interessert i...