Landskap med ny himmel

I bildebehandlingen har du gode muligheter for å friske opp en kjedelig himmel.

© Shutterstock

Fiks det triste været i bildebehandlingen

Når været er grått, kan selv det beste landskap bli et trist skue. I bildebehandlingen har du flere gode muligheter for å få liv i den grå himmelen. Her viser vi deg fire smarte metoder.

11. november 2020 av Poul Siersbæk

Sett inn en ny himmel i Photoshop Elements

Adobe Photoshop Elements 2021 har en veldig smart funksjon som raskt og enkelt gjør det mulig å bytte ut en trist og grå himmel. Her ser du hvordan.

Åpne bildet ditt og velg fanen Guided. Her velger du Special Edits og klikker på Perfect Landscape. Virker bildet litt disete, klikker du nå på Remove Haze for å øke fargemetningen og kontrasten.

Sett så inn en ny og fargerik himmel under Choose a new Sky. Klikk for eksempel på Blue Sky 4. Nå finner Elements selv ut av hvor himmelen skal markeres og setter inn den nye himmelen. Klikk på Next og lagre en versjon av bildet med den nye himmelen.

>Les også: 5 gode grunner til å fotografere i råformat

Skap dramatikk i den triste himmelen med Lightroom

Også Lightroom gir deg gode muligheter for å piffe opp bildet når været er trist. Du kan for eksempel enkelt skape dramatikk og kontrast i et grått skydekke. 

Åpne bildet ditt i modulen Develop. Velg Graduated Filter. Dobbeltklikk på Effect for å nullstille verktøyet. Hold shifttasten nede og trekk filteret nedover fra toppen av bildet, til den runde markøren er rett under horisontlinjen.

For å få struktur og dramatikk i de kjedelige skyene trekker du nå skyveknappene Exposure og Shadows litt til venstre. Trekk også Dehaze en smule mot høyre. Klikk på Done.

>Les også: 5 tips for bedre landskapsbilder

Bytt ut himmelen med noen få klikk i Photoshop

I de nyeste utgavene av Photoshop har det kommet en smart funksjon som heter Sky Replacement, som gir deg mulighet for å bytte ut himmelen lynraskt. Programmet kan enkelt markere området den nye himmelen skal være i, og i Photoshops innebygde arkiv har du flere flotte himmelmotiver å velge mellom. 

Åpne bildet ditt i Photoshop. Gå til Edit og Sky Replacement. Under Sky I det nye vinduet kan du velge en ny himmel etter ønske. Du kan tilpasse overganger og fargenyanser med enkle skyveknapper. Når du er fornøyd, klikker du på OJ og lagrer det nye bildet.

Flottere himmel med gratisprogram i Fordelssonen

Med programmet Photolemur 3, som du akkurat nå kan laste ned gratis i Fordelssonen hvis du er abonnent, kan det nesten ikke bli enklere å få en flott himmel i bildene dine. 

Åpne bildet i Photolemur. Nå analyser programmet bildet og kommer med et forslag til hvor blå himmelen skal være. Er fargen for kraftig, klikker du på ikonet med en pensel. Nå kan du dempe effekten med skyveknappen. 

>Les også: Alt dette kan du gjøre med Photolemur 3

Landskap med blå himmel

Programmet Photolemur optimerer bildet lynraskt for deg. 

© Skylum

Kanskje du er interessert i...