En introduksjon til Photoshop: Dette må du vite om bildebehandlingsprogrammet

Photoshop gir deg helt nye muligheter i bildebehandlingen. Her kan du blant annet gjøre bilder skarpere eller fjerne uønskede elementer i bildene dine.

© Shutterstock

En introduksjon til Photoshop: Dette må du vite om bildebehandlingsprogrammet

Bildebehandlingsprogrammet Photoshop er mer enn 30 år gammelt, men fortsatt blir det brukt av mer enn 10 millioner mennesker på verdensbasis – og det er spesielt relevant for deg som er fotointeressert.

8. april 2020 av Christian Trant

Photoshop blir brukt av veldig mange, og det er gode grunner til det.

Bildebehandlingsprogrammet klarer nemlig p fornye seg selv hele tiden, og det gjør at programmet fortsatt er ytterst relevant den dag i dag.

> Les også: Dette er de beste bildebehandlingsapppene til mobilen

Hva kan du bruke Photoshop til?

Siden 1990, da den første utgaven av Photoshop så dagens lys, har det skjedd en del.

Bildebehandlingsprogrammet har gått fra å være et redskap for bare profesjonelle fotografer, til å være noe for alle som vil ha mulighet for å behandle bildene sine.

I dag egner Photoshop seg for både hobbyfotografer og proffer, for programmet er bygd opp slik at det kan blir mer avansert avhengig av hvor mye tid du bruker på bildebehandling.

Kompleksiteten stiger altså gradvis når du lærer deg å bruke nye funksjoner i programmet. Dermed matcher Photoshop behovene dine, uansett om du er en nybegynner eller mer erfaren.

Photoshop er relevant får både deg som vil fjerne en finger som har sneket seg inn foran objektivet, men også ekstremt relevant for erfarne fotografer som vil korrigere bilder av for eksempel nordlyset.

Sollyset bryter gjennom trærne.

Photoshop gir deg muligheter for å gjøre elementer og lyssettingen bedre. Prøv å redigere i solstrålene selv, og se hvordan bildene dine blir bedre.

© Shutterstock

Hvor mye koster Photoshop?

Du abonnerer på Photoshop,  noe som gjør at du kan pause tjenesten i perioder du ikke bruker programmet.

Perioden du velger å betale abonnement for, påvirker prisen du betaler. Under ser du de tre forskjellige abonnementstypene du kan velge mellom.

- Årsplan, månedlig betaling — 236,25 NOK/md

- Årsplan, forhåndsbetalt — 2.820,83 NOK/år

- Månedlig plan — 353,73 NOK/md

Photoshop fungerer med både Windows og Mac, og programmet er laget slik at det samarbeider med andre Adobes-programmer; for eksempel InDesign og Illustrator.

> Les mye mer om Photoshop her

Mange av vurderinene som skaper en vellykket eksponering gjøres før du tar selve bildet, men med Photoshop har du også mulighet for å redigere og etterbehandle bildene dine.

Mange av vurderinene som skaper en vellykket eksponering gjøres før du tar selve bildet, men med Photoshop har du også mulighet for å redigere og etterbehandle bildene dine. 

© Shutterstock

Kanskje du er interessert i...