Adobe Camera Raw i Photoshop

Raw-konverteren Adobe Camera Raw i Photoshop har fått et oppdatert brukergrensesnitt.

© Shutterstock.com / Adobe

Store nyheter i Photoshop og Lightroom

Det har blitt enklere å frilegge personer, og raw-konverteren i Photoshop har fået en stor overhaling i de nye oppdateringene fra Adobe, hvor det også er gode nyheter i Lightroom.

Adobe oppdaterer jevnlig fotoprogrammene sine i Creative Cloud med nye funksjoner, og nå kommer det en stor oppdatering av Photoshop og Lightroom som gir deg nye muligheter og økt brukervennlighet.

Dette er nyhetene i Photoshop

Det er blitt enklere å frilegge bilder med personer ved hjelp av funksjonen Select Subject. Den kunstige intelligensen bak dette verktøyet er nemlig blitt forbedret, så nå registrerer funksjonen automatisk at det er en person på bildet.

Deretter sørger Select Subject, eller Velg emne, som funksjonen heter i den norske utgaven, for å markere personen, og den tar også høyde for hår og lignende, som frilegges veldig nøyaktig. Det eneste du må gjøre, er å klikke på en knapp for å frilegge personer.

Frilegging av person i Photoshop

I dette eksempelet kan du se hvor detaljert markering av hår den forbedrede funksjonen kan levere.

© Adobe

Oppdatert raw-konverter i Photoshop

Brukergrensesnittet i Photoshops raw-konverter har fått en stor oppdatering. Miniatyrbildene har fått mer plass, og de forskjellige justeringene er delt opp i kategorier på samme måte som i Lightroom, i stedet for i faner.

>Les også: 5 gode grunner til å fotografere i råformat

Kategoriene, for eksempel Basic og Detail, ligger nå i hvert sitt panel som du kan utvide eller slå sammen, og ved å klikke på øyet ved hver kategori kan du raskt klikke en kategori fram eller bort for å fjerne eller legge til effekten.

Nye muligheter i Lightroom

I Lightroom kan du nå endre fargetone med Hue i lokale områder. Dermed kan du for eksempel gjøre hudtonene en anelse rødere uten å påvirke for eksempel en genser i samme farge. Justeringen med Hue kan brukes sammen med de lokale justeringsverktøyene, for eksempel Adjustment Brush.

>Les også: Dette er forskjellene på Lightroom og Lightroom Classic

Justering med Hue i Lightroom

Med den nye funksjonen for justering av fargetone kan du også bytte ut enkeltfarger i et bilde helt.

© Adobe

Av andre nyheter har vi muligheten for å lage forhåndsinnstillinger som inneholder forskjellige justeringer til bilder med forskjellige ISO-verdier.

Lær deg alt det grunnleggende om Lightroom i videoserien vår på ti avsnitt.

Når du beskjærer, kan du nå få opp et såkalt overlay som viser hvor midten på bildet er, og du får også noen mindre forbedringer av brukergrensesnittet pluss at ytelsen skal være bedre, blant annet når du ruller i bildesamlingen.

Kanskje du er interessert i...