Select Subject i Photoshop CC

Den nye funksjonen Select Subject i Photoshop CC kan frilegge motivet med bare ett klikk.

© Adobe

Mye enklere frilegging i Photoshop CC

Adobe har oppdatert Photoshop CC til versjon 19.1, og denne gangen er det særlig én funksjon vi har sett fram til med spenning. Med funksjonen Select subject lover Adobe at man kan frilegge et motiv med bare ett klikk. Vi har testet funksjonen.

29. januar 2018 av Poul Siersbæk

Med oppdateringen av Photoshop til versjon 19.1 har Adobe lagt inn den funksjonen selskapet allerede i november løftet sløret for at ville være på vei. 

Den nye funksjonen heter Select subject og skal gjøre bildebehandlingen mye enklere og raskere når du vil frilegge et motiv fra bakgrunnen. 

Faktisk skal du kunne gjøre det med bare ett museklikk.

Kunstig intelligens hjelper til

Select subject er drevet av Adobe Sensei, en gruppe intelligente funksjoner i Adobes Cloud-plattform som består av kunstig intelligens og såkalt machine learning. 

Derfor er funksjonen i stand til å analysere bildet og lokalisere ett eller flere hovedmotiver og deretter legge til en markering.

Dermed slipper du å måtte male en markering med markeringsverktøy som for eksempel Pen Tool eller Quick Selection, noe som kan være ganske tidkrevende.

Slik taklet Select subject oppgaven

Vi har testet funksjonen, og du kan se det umiddelbare resultatet i videoen over. 

Vi er imponerte over hvor fint funksjonen får tak i de små hårene. Til gjengjeld har den problemer med å skille de svært lyse områdene mellom bakgrunn og t-skjorte på høyre side. Her kan man imidlertid ganske kjapt bruke funksjonen Select and Mask..., hvor man med et par penselstrøk raskt kan legge til det som mangler.

Redaksjonen anbefaler: Bli en ekspert på Photoshop

Photoshop er et fremragende, men også svært omfattende, bildebehandlingsprogram det tar tid å bli fortrolig med. 

Hvis du liker å ha guider og hjelp på norsk, er kursboken vår Photoshopskolen perfekt for deg. Her får du en grundig introduksjon til både Elements, Lightroom og Photoshop i grundige trinn for trinn-guider med tilhørende videokurs.

Sammen med boken får du et ark med en oversikt over snarveier for alle de tre programmene samt eksklusiv tilgang til en rekke kursvideoer.

Når du kommet deg igjennom de oversiktlige kursene og videoene, vil du være i stand til å løfte bildene dine til et helt nytt nivå, for eksempel når det gjelder farger, støy og skarphet. Boken kommer også inn på temaer som å bytte ut bakgrunnen og å legge på kreative effekter.

> Akkurat nå kan du få Photoshopskolen med 2 utgaver av Digital FOTO for bare 49 kroner.  Les mer om boken her. 

Som abonnent får du også tilgang til mer enn 400 videokurs om fotografering og bildebehandling i Fordelssonen.

Kanskje du er interessert i...