Få blinkskudd i blåtimen

Like før soloppgang og rett etter solnedgang blir lyset på himmelen ganske spesielt. Fenomenet kalles den blå timen. Et tidspunkt hvor den velforberedte fotografen kan ta bilder med et fantastisk skjær.

14. april 2012

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om hvordan du får blinkskudd i blåtimen.

Bilder tatt i den blå timen får ofte noen helt fortryllende nyanser hvis man som fotograf lærer å slå til på de riktige tidspunktene og stedene.

To ganger i døgnet snakker vi om den blå timen – nemlig like før soloppgang og rett etter solnedgang. Her spres sollyset på en slik måte at det menneskelige øyet oppfatter lyset som blått. Bilder tatt her sprudler ofte av mettede farger, og fototeknisk er det faktisk overraskende enkelt å få blinkskudd med seg hjem.

Det er viktigst at man som fotograf planlegger fototuren grundig og har fotoutstyret i orden. I den blå timen skifter lyset ganske raskt, og det er helt nødvendig at man allerede på forhånd har undersøkt nøyaktig når lyset innfinner seg, og at man har valgt ut motivene.

Den blå timen flytter seg hver dag, så her kan man få hjelp fra nettsider eller bruke en liten app til telefonen, som forteller nøyaktig når den blå timen inntreffer der i verden hvor man befinner seg. Det kan du lese mer om her i artikkelen.

Kanskje du er interessert i...