Teltleir på Grønland

Her i redaksjonen har vi uutholdelig lyst til å reise etter halvannet år med begrensninger på grunn av covid-19.

© Poul Siersbæk @Digital FOTO

Redaksjonens største fotoopplevelser Få inspirasjon til din neste fotoreise

Covid-19 har lenge gjort det vanskelig å reise rundt i verden, men sakte åpnes landegrensene opp igjen. I den forbindelse ser vi tilbake på de aller største fotoøyeblikkene vi alltid vil huske. Vi vil gjerne dele dem med dere – til inspirasjon og dagdrømming.

17. august 2021 av Christian Trant

I mer enn halvannet år har restriksjoner, begrensninger og lukkede landegrenser har gjort det umulig å reise ubekymret. 

Heldigvis er det nå mulig å reise flere steder igjen, og derfor vil vi dele våre største fotoøyeblikk med dere, slik at du kanskje kan bli klokere på hvor din neste fotoreise skal gå.

Fantastiske komplementærfarger på Svalbard

Louise Hagemann (redaksjonssjef): I 2018 på Svalbard med en gruppe lesere. Det var en stor opplevelse å dele en fantastisk seiltur med blant annet hvalrosser, isbjørner og den vakre og ville naturen, med andre fotointeresserte. 

For meg kom et av høydepunktene i Ny-Ålesund, 78 grader nord, hvor det bor cirka 30 innbyggere – primært forskere.

På et tidspunkt fant jeg dette fine stedet, der også en mann nøt ettermiddagssolen. 

I tillegg til at det så herlig ekte ut, var det også fantastiske komplementærfarger der – den blå kjeledressen og havet mot de oransje trehusene.

> Les også: 10 fargerike byer vi drømmer om å fotografere

Gule trehus på Svalbard

I alle nyere kameraer kan du velge mellom flere forskjellige hvitbalanseinnstillinger. Det finnes for eksempel én innstilling til overskyet himmel og én til dagslys.

© Louise Hagemann @Digital FOTO

En utfordret fotograf i Himalaya 

Christian Trant (journalist): Dette er et av de mest fotogene stedene jeg noen gang har besøkt – turen ned fra Everest Base Camp i Nepal, nær grensen til Tibet. 

Everest Base Camp ligger på 5364 meters høyde, og for mange blir høydesyke en ubehagelig følgesvenn, men både jeg og reisekameratene mine slapp unna uten store plager. 

Vi måtte likevel lide for den vakre naturen, da selv den minste anstrengelse er tøff i høyden. Helt nøyaktig er det 20–25 prosent mindre oksygen i området, men jeg hadde uansett gjort det igjen.

> Les også: Slik bruker du hvitbalansen

Dingboche i Nepal

Du kan ofte med fordel prøve å eksperimentere med en lengre brennvidde når du tar landskapsbilder. Det kan få elementer i komposisjonen din nærmere hverandre, gjøre perspektivet flatere og komprimere scenens omfang.

© Christian Trant@ Digital FOTO

Vi slår leir ved iskappen

Poul Siersbæk (journalist): Jeg hadde en fantastisk fotoopplevelse da jeg besøkte Kangerlussuaq på Grønland. 

Bildet er tatt i en teltleir som var satt opp ved innlandsisen. Selv om det var iskaldt der, tok jeg en rekke bilder med lang lukkertid mens jeg lyste opp isveggen med hodelykten min.

Du får et godt inntrykk av kulden og det golde landskapet som dominerer i det enorme området vi kaller innlandsisen.

> Les også: Slik velger du riktig kamerastativ

Teltleir på Grønland

Du får helt annerledes bilder hvis du bruker en lyskilde, for eksempel en sykkellykt eller hodelykt, til å lyse opp det omkringliggende landskapet. Dette skaper også dybde i bildet.

© Poul Siersbæk @Digital FOTO

Kanskje du er interessert i...