Bisonokse i Almindingen.

Listen over nasjonalparker i Norden blir stadig lengre – og her er det mange spennende motiver du kan fotografere med kameraet ditt. 

© Shutterstock

4 nye nasjonalparker vi gjerne vil besøke med kameraene våre

I jakten på de største fotoopplevelsene glemmer vi ofte vårt eget nærområde. I Norden blir listen over fredede naturområder stadig lengre, og det er gode nyheter for naturfotografene. Her finner du inspirasjon til hvor turen kan gå neste gang.

Almindingen

En nylig vedtatt nasjonalpark er Almindingen på Bornholm i Danmark. 

Her finner du blant annet Ekkodalen, som er en stor sprekk i grunnfjellet. 

Rundt sprekken reiser det seg bratte klipper, og dette skaper gode muligheter til å ta flotte landskapsbilder. 

Men faktisk er det et helt annet motiv som får størst oppmerksomhet av de besøkende fotografene, nemlig bisonoksene som ble satt ut i skogen der i 2012. 

> Les også: De beste stedene å fotografere i Norden – ifølge våre lesere

Almindingen på Bornholm.

Det er flere gode utsiktspunkter i Almindingen der du kan fotografere fra grunnfjellet og ta et panoramabilde av hele skogen. 

© Shutterstock

Åsnen nasjonalpark

Denne nasjonalparken er Sveriges trettiende og nyeste i rekken. 

Åsnen er faktisk Smålands nest største innsjø og rundt 150 kvadratkilometer stor, og ovenfra ser den ut som en mosaikk av nes og grønne øyer.

Den store innsjøen har mer enn 900 øyer og er kjent som et perfekt sted for kano- og kajakkpadling. Du kan overnatte på de mange primitive og ubemannede leirplassene eller på campingplassene som ligger ut mot innsjøen. 

> Les også: 5 naturskjønne i Norden du kan fotografere

Åsnen nasjonalpark.

Det finnes flere utsiktspunkter der du kan ta panoramabilder. Hele nasjonalparken ligger i en sone hvor du gjerne kan fotografere. 

© Shutterstock

Hossa nasjonalpark

Naturen blir som regel villere lenger mot nord, og dette er Hossa nasjonalpark i Finland et godt eksempel på. 

Her finner du enorme områder med gammel skog og store innsjøer. 

De mange innsjøene gir muligheter til å ta flotte naturbilder der omgivelsene blir speilet i innsjøene når det ellers er vindstille og rolig vann. 

> Les også: Kom deg helt innpå dyrene

Hossa nasjonalpark.

Med kameraet på stativ og lengre lukkertider kan du også fotografere de mange vannløpene hvis du setter et ND-filter på objektivet. 

© Shutterstock

Jomfruland nasjonalpark

En av de nyeste nasjonalparkene i Norge ligger på og rundt øyene Jomfruland og Stråholmen i skjærgården i Vestfold og Telemark fylke. 

Faktisk består hele 98 prosent av arealet i nasjonalparken av havområder, men du trenger absolutt ikke være undervannsfotograf for å besøke området. 

Stedet er også kjent som et paradis for fuglefotografer ettersom flere små og store fugler legger turen innom øya hele året. 

> Les også: Slik fotograferer du fugler i flukt

Jomfruland nasjonalpark.

Øya har til og med sin egen fuglestasjon der entusiaster observerer fuglene, og her kan du også stille deg opp med kameraet ditt.

© Shutterstock

Kanskje du er interessert i...