Den danske fotografen Casper Krohn er bare 21 år gammel, men han har allerede tatt bilder av musvåk, glenter og havørn som de fleste fotoentusiaster bare kan drømme om.
Hemmeligheten står i hagen til Casper. Her har han nemlig bygd et permanent fotoskjul som gir ham mulighet for å komme seg på skuddhold på de sky rovfuglene.
Vi har snakket med Casper om hvordan han bygde skjulet, hva det kostet – og hvordan det var å få en musvåk i søkeren for aller første gang.
– Jeg hadde sett alle disse rovfuglbildene fra Norge og Sverige på Instagram, og jeg ville prøve å ta noen bilder av rovfuglene vi har i Danmark, forklarer Casper.
> Les også: Disse 10 fuglene må du fotografere

Hvis du skal bygge et skjul, er det viktig at du tenker på plasseringen når det gjelder både lysinnfall og bakgrunn. Les mer om dette i Digital FOTO nr. 1/2021.
© Casper KrohnFørste skjul ødelagt av storm
– Jeg skrev til noen venner jeg har der, og spurte om råd for å lage et skjul. Det var én som fikk hjulpet meg i gang. Det første skjulet bygde jeg for fem år siden, men det ble ødelagt i en storm, så for to år siden bygde jeg et nytt skjul som jeg valgte å grave ned, så det ble mer robust, sier han.
Casper jobbet med skjulet om ettermiddagen og i helgene, og det tok cirka 14 dager og kostet mellom 14 000 og 16 000 kroner å bygge.
Da han satt i skjulet, gikk det ikke mer enn et par timer før den første musvåken dukket opp foran kameraet.
– Det var en helt spesiell opplevelse å sitte noen få meter unna den mens den satt og spiste! Det er jo utrolig vanskelig å komme seg innpå rovfuglene, særlig i Danmark. Musvåken ser man stort sett alltid bare flyvende på lang avstand over en eng eller høyt oppe i luften, sier Casper.
> Les også: Slik fotograferer du fugler i flukt
Lær deg å bygge ditt eget skjul i Digital FOTO
I Digital FOTO nr. 1/2021 går vi i dybden på fotoskjul, og slapp av – det er noe for deg, uansett om du har en stor hage, en liten hage eller ingen hage i det hele tatt.
Vi veileder deg til både offentlig tilgjengelige og kommersielle fotoskjul rundt i landet, til budsjettvennlige superteler, til mobile skjul og naturligvis til faste fotoskjul, som vi viser hvordan du bygger.
Du får også inspirasjon til hvilke fuglearter du kan fotografere, samt hjelp med hvilke materialer du trenger til byggingen.
> Les også: Gode tips – kom deg helt innpå dyrene