Familiebilde

Råformatet er ideelt for når du skal behandle på detaljnivå, men husk at du må konvertere bildet til jpeg når du sender det til utskrift.

© Shutterstock

3 tips for bedre familiebilder

Hjemmelagde pakker er ofte myke og uinteressante, men det kan du forandre på med en fotohilsen du selv har laget fra bunnen av. Et familiebilde er en personlig gave som vil skape glede i mange år, og her får du de beste tipsene våre for å løse oppgaven.

Gaveinnkjøp kan skape dype bekymringsrynker, og det kan være vanskelig å komme på en original gaveidé år etter år.

Heldigvis kan du lage den perfekte gaven selv, og resultatet er en personlig gave som skaper glede i mange år - nemlig et bilde av familien. 

Her gir vi deg tre tips om hvordan du tar det perfekte familiebildet.

1. Åpne lukkede øyne

Et familiebilde blir selvfølgelig best hvis hele familien har åpne øyne. Skulle det likevel skje at du har tatt et bilde der én eller flere personer har lukkede øyne, kan Photoshop Elements åpne dem. 

Du velger bare Enhance og Open Closed Eyes…. Finn et bilde der samme personen har åpne øyne, ved å klikke på Computer. Deretter velger du det. Programmet analyserer bildet automatisk og setter inn øynene. 

> Les også: Rediger bildene dine gratis i Glimpse

Familiebilde i passepartout

Det er mange måter,du kan beskjære bildet ditt på når du fotograferer, men det er viktig at du ikke beskjærer ved albuen eller ved andre ledd, siden det skaper en uharmonisk komposisjon.

© Shutterstock

2. Velg en stor fokussone når dere er mange

Hvis du skal ta et bilde av hele familien, er det en god idé å endre autofokusmetoden til en større sone. 

Navnet på innstillingen varierer med kameramerket, men de fleste kameraer lar deg velge mellom normal og stor sone i fokusinnstillingene. 

Du må velge en stor sone når motivet ditt fyller hele bildeflaten. 

Les også: 5 enkle tips for flottere videoopptak med kameraet ditt

Familiebilde

Du bør også sikre deg at det alltid er litt luft hele veien rundt motivet, fordi litt av omgivelsene kan forsvinne når du skriver ut bildet.

© Shutterstock

3. Velg riktig format til rammen

Hvis du har funnet en flott ramme du vil sette inn familiebildet i, er det viktig at bildet passer til størrelsen på den.

De fleste kameraer tar bilder i forholdet 3:2, men har du funnet en ramme eller passepartout med andre mål, kan du endre formatet i kameramenyen eller i bildebehandlingen før du skriver ut bildet. 

De fleste kameramerker kaller innstillingen Bildeformat.

> Les også: Fang oppmerksomheten med fargene i bildene dine

Familiebilde av far og sønn

Vil du for eksempel gi en gave der rammen er kvadratisk, må du velge 1:1 i bildeformat i kameramenyen. 

© Shutterstock

Få full kontroll på hvordan du tar det beste familiebildet

I Digital FOTO 17/2020 gir vi deg en komplett veiledning til hvordan du tar det perfekte familiebildet. Vi kommer med tips om oppsett, kamerateknikk og fremkalling.

Vi gir deg også inspirasjon til hvordan du kan skrive ut annerledes familiebilder som vekker enda mer glede hos mottakeren. Du blir en ekspert på hvordan du tar fantastiske portretter, men også på hvordan du tar skarpe bilder av hele familien. 

Abonnerer du ikke enda, kan du akkurat nå få to numre av Digital FOTO + den nye fotoboken «Bli en bedre fotograf» for bare 88 kroner, inkludert porto og ekspedisjon! Boken inneholder en lang rekke veiledninger til alle de viktigste motivene – og selvfølgelig også portretter. 

Kanskje du er interessert i...