Mann behandler bilde i bildebehandlingsprogram.

Glimpse har sitt utspring i bildebehandlingsprogrammet Gimp, men interne stridigheter om navnet har gjort at det originale programmet nå blir delt i to.

© Shutterstock

Rediger bildene dine gratis i Glimpse

Glimpse er et gratis bildebehandlingsprogram som du kan laste ned helt gratis. Du kjenner kanskje igjen programmet fra tidligere, for det har sin opprinnelse i Gimp.

Glimpse kommer fra Gimp

Glimpse har sin opprinnelse i det originale bildebehandlingsprogrammet Gimp, men tilsynelatende var det interne uenigheter som gjorde at du nå kan behandle bildene dine i Glimpse. 

Uenighetene gjaldt om man skulle fortsette under navnet Gimp, da det kan skape negative assosiasjoner for noen. Det resulterte i at teamet bak har delt seg i to. 

> Les også: Slik fjerner du uønskede detaljer i bildene dine

Gammelt bilde av kvinne

Glimpse gir deg mulighet for å friske opp gamle bilder og gi dem nye og bedre farger.

© Shutterstock

Glimpse fungerer til Windows og Linux

Det er bare mulig å laste ned bildebehandlingsprogrammet hvis operativsystemet på datamaskinen din er Windows eller Linux. Det stenger derfor en del Mac-brukere ute.

Det blir jobbet med at Glimpse også kan brukes på de forskellige Mac-operativsystemene i fremtiden.  

Sverger du til Windows eller Linux, kan du laste ned Glimpse til datamaskinen din gratis og nyte godt av at programmet er oversatt til mange språk - deriblant norsk.

> Les også: 5 gratisapper du bør bruke til å behandle bildene dine på mobilen

Glimpse minner om Photoshop

Hvis du åpner Glimpse for første gang, vil du kanskje legge merke til at programmet tilbyr mange av de samme funksjonene som Adobe Photoshop. 

Det er da også dette gratis-bildebehandlingsprogrammet som kommer nærmest de mange mulighetene som Photoshop tilbyr. 

Du må likevel være oppmerksom på at brukergrensesnittet er klart annerledes enn det i Photoshop, så det krever tilvenning hvis du er vant til å navigere deg rundt i Photoshop.  

> Les også: Fire gratisprogrammer til bildebehandling

Kamera og datamaskin med bildebehandlingsprogram

Glimpse gjør det mulig å fjerne uønskede objekter i bildene dine, så bildet bare viser det du vil ha i det. 

© Shutterstock

Glimpse har mange nyttige verktøy

Det gjelder å finne et bildebehandlingsprogram, som matcher behovene sine. I den forbindelse tilbyr Glimpse en drøss av muligheter som dekker behovene til de fleste fotoentusiaster.

Det er spesielt relevant at programmet gir deg mulighetet for å fjerne uønskede objekter fra bildene dine. I tillegg kan du bruke programmet til å fargelegge svart-hvitt-bilder. 

Dessuten gir Glimpse deg muligheter for å restaurere bilder med skader, for eksempel gamle familiebilder som har mistet fargene. 

> Les også: Retusjering: Slik fjerner du urenheter i portrettbildene dine

Kanskje du er interessert i...