Kvinde bruger en light ring.

Et konstant lys fra en light ring giver dig flottere optagelser med din smartphone. 

© Shutterstock

Derfor er kontinuerlig lys genialt

Vi i redaksjonen elsker kontinuerlig lys fra en LED-ring. Her får du en rekke andre muligheter enn du får med en ekstern blits. En konstant lyskilde løfter bildene dine til et nytt nivå, og du får lov til å være kreativ på en ny måte.

En konstant lyskilde gir ikke et lysglimt som vi kjenner fra kameraets blits, men lyser i stedet hele tiden. 

En LED-ring er spesielt populær blant fotografer for å lage et kontinuerlig lys, da den gir deg mulighet for blinkskudd i en lang rekke situasjoner. 

Her får du tre gode grunner til å bruke en LED-ring eller annet kontinuerlig lys. 

1. Du ser resultatet med en gang

Med en LED-ring får du lett en følelse av hvordan du oppnår den beste eksponeringen. 

Den gir et godt overblikk når du lager oppsettet, fordi du kan se hvilken effekt det konstante lyset gir med en gang. 

På den måten kan du raskt se om LED-ringen er riktig plassert. Kanskje den bør flyttes nærmere eller lenger vekk for at eksponeringen skal bli perfekt. 

> Les også: Alt du må vite om portrettfotografering

Mann filmer med et fotokit med lys

Du kan se med en gang om du må gå nærmere lyset eller lenger bort når du filmer deg selv med en LED-ring. 

© Shutterstock

2. En LED-ring gir motlys

Hvis du har prøvd å ta bilder eller filme midt på dagen, har du sikkert opplevd at solen var for sterk til at du fikk en god eksponering av motivet ditt. 

I slike tilfeller kan en konstant lyskilde gjøre deg til herre over lysforholdene under opptaket, da en LED-ring gir lys til de stedene som er undereksponerte. 

Det kan for eksempel være i situasjoner der du ønsker å ta bilder av/filme en person foran et bestemt sted, men bakgrunnslyset er for hardt og personen blir mørk. 

Her kan LED-ringen lyse opp personens ansikt samtidig som at bakgrunnen blir riktig i opptaket. 

> Les også: Begynnerens guide til portretter

Bille på blad.

Skap nøyaktig det lyset du ønsker ved å plassere LED-ringen der du får det beste resultatet.

© Shutterstock

3. En LED-ring er perfekt til vlogging

En LED-ring er et must når du tar opp en video. Spesielt hvis du jobber med vlogging eller lager små filmer til for eksempel You Tube. 

Her kan en konstant lyskilde gi opptaktene dine et profesjonelt uttrykk, og med bare en enkelt LED-ring kan du får det til å se ut som om du jobber i et profesjonelt fotostudio. 

Det konstante lyset gjør det til en enkel sak for kameraet å stille inn eksponeringen optimalt, fordi blitsen blant annet ikke skaper voldsomme høylys. Med en LED-ring rundt objektivet kan du også lett følge motivet uten hele tiden å måtte flytte rundt på blitsene dine. 

Hvis du tegner et abonnement på Digital FOTO nå, får du to nummer av magasinet og et fotokit med en LED-ring som gir deg en profesjonell lyssetting under opptakene dine. Få det smarte fotokitet, som har en verdi av 599 kroner, for kun 148 kr her. 

Kanskje du er interessert i...