Besøk verdens villeste fotobutikker

Besøk verdens villeste fotobutikker

Ikke snyt deg selv for den fantastiske opplevelsen det er å besøke en fotobutikk i utlandet. Det finnes både noen med kun plastkameraer og én med et eget våpenskjold.

Neste gang du er ute og reiser, bør du vurdere å roe ned besøkene til museer og strandturer.

I stedet bør du stikke innom en annerledes fotobutikk. Her har vi funnet tre av de villeste i verden.

B&H Photo Video, New York

Muligens er B&H ikke bare New Yorks, men verdens mest berømte fotobutikk.

Butikken ligger i en klassisk bygning med store grønne markiser, og innenfor kan du finne alt av foto- og videoutstyr.

Når du har bestilt varene dine, blir de lagt i en grønn kasse i kjellerens varelager og fraktet opp i et transportsystem på loftet. Dermed trenger du ikke bære rundt pa? det selv. Det er 6500 kvadratmeter fordelt pa? to etasjer og over 100 000 varenumre.

Husk å sjekke a?pningstidene før du besøker butikken. Eierne og en stor andel av personalet er ortodokse jøder, og derfor holder butikken stengt pa? lørdager og pa? jødiske helligdager.

Lomography Embassy Shop, Wien

Hvis du liker sprø og morsomme kameraer fra det tidligere kommunistiske Øst-Europa, kan du hoppe pa? trenden kalt Lomography, hvor man fotograferer med plastkameraer ut fra 10 fastlagte regler.

Det er en hel skog av butikker over hele verden som dyrker filmkameraer av plast.

Den første butikken med dette var Lomography Embassy Shop i Wien. Den a?pnet i 2001. Her selges alle typer Lomography-kameraer, men ogsa? bamser, krus og annet i Lomo-stil. Pa? butikkens endevegg kan man finne en stor bildemosaikk av bilder tatt med plastkameraer.

Grays of Westminster, London

Denne fine lille engelske forhandleren ligger like ved Buckingham Palace og Big Ben, og det har den gjort i 31 a?r.

Butikken er hedret for sin gode service og renomme? av selveste det britiske kongehuset.

Som den eneste fotobutikken i verden har Grays of Westminster nemlig sitt eget offisielle va?penskjold. Prosessen tok rundt fem måneder etter at eieren fikk idéen om våpenskjold. Siden har denne bedriften gitt en del omtale av butikken i hele verden. Det er kun mulig å kjøpe ett merke i butikken for dens 47 000 årlige kunder, nemlig Nikon.

Les om flere herlige butikker, blant annet en Leica megabutikk og en hel boulevard rekke butikker, i artikkelen som du som abonnent kan laste ned via linken øverst på siden. Eller i Digital FOTO 11/2016 som er ute nå.

Kanskje du er interessert i...