LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25–50 mm / F1.7 ASPH.

Objektivet er laget i samarbeid med Leica, og kan ifølge Panasonic erstatte flere objektiver tilsvarende 50–100 mm på fullformat.

© Panasonic

Ny lyssterk telezoom gir flott bokeh

Panasonic presenterer et nytt og raskt zoomobjektiv med mange nye funksjoner til både foto og video.

Drømmer du om et lyssterkt zoomobjektiv med en fast blender på under F2.8 i hele zoomrekkevidden, har vi gode nyheter til deg! Panasonic utvider nemlig sin objektivserie til Four Thirds-bildebrikken med et telezoomobjektiv.

Det nye objektivet, LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25–50 mm / F1.7 ASPH, minner om 10–25 mm vidvinkelensom kom i 2019, og har samme lave blendertall – F1.7 over hele zoomrekkevidden.

Med disse to objektivene i vesken dekkes alt fra 20 mm til 100 mm på fullformat, med en vekt på under 700 gram per objektiv.

> Les også Derfor bør du ha et lyssterkt objektiv

Til både portretter og nærbilder

De fleste fotografer vil nok kjøpe det nye, profesjonelle objektivet kun for det lave blendertallet, og produsenten lover også myk og flott bokeh, som er bakgrunnsuskarpheten du vanligvis ser på profesjonelle portretter. 

Hvis motivene dine har små og fine detaljer som du vil fotografere tett på, klarer objektivet også denne oppgaven siden den minste fokusavstanden er på 28–31 cm, ifølge produsenten. 

Profesjonelt objektiv – også til video

Det er ikke bare fotografer som vil få glede av det nye objektivet, for det kan nemlig også minimere «focus breathing». Dette er viktig i video ettersom motivet ikke endrer størrelse når du blant annet skifter fra nær- til fjernfokus. 

LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25–50 mm / F1.7 ASPH har også en trinnløs blenderring som kan justeres lydløst under videoopptak, noe som gir deg lydløst fokus under videoopptak også ved lysendringer. 

Ifølge produsenten er objektivet sprut-, støv- og frostbestandig, slik at du trygt kan ta det med deg ut i naturen.

Objektivet kommer i butikkene i september og koster 23 840 kr.

> Les også Få kontroll på bildebrikkestørrelsene i kameraene

Kanskje du er interessert i...