GoPro Karma

3 skarpe GoPro-nyheter

Kameraet som for alvor la grunnlaget for det store markedet for actionkameraer er endelig tilbake i en ny versjon. Mens konkurrentene har kommet på banen, har GoPro ikke lansert noe nytt siden Hero 4 kom ut i 2014.

20. september 2016

Men til gjengjeld er det kommet nyheter i dag, for GoPro har netopp lettet på sløret for nye HERO5 Black. Den kommer for øvrig sammen med to andre spennende GoPro-nyheter, nemlig nye HERO5 Session, som bygger videre fjorårets HERO4 Session samt KARMA, som er GoPros første drone.

Ny abonnementsservice

HERO5 Black og HERO5 Session deler mye teknikk, herunder 4K-video med maksimalt 30 bilder i sekundet, vanntett ned til 10 meter uten ekstrahus, stemmestyring på sju språk og ikke minst forbindelse til GoPros nye Plus-service.

Plus er GoPros nye abonnementsservice, hvor man for $4.99 i måneden får trådløs sikkerhetskopi av filene sine, 20% rabatt på holdere og annet GoPro-tilbehør samt adgang til et stort musikkarkiv man kan bruke til videoene sine.

Store forskjeller

Det er imidlertid også en del forskjeller på HERO5 Black og HERO5 Session. Hero 5 Black har en to tommer stor lcd-touchskjerm og innebygd gps - og det knipser stillbilder på 12 megapiksler samt raw.

I det mindre og billigere Session får man 10 megapiksler, ingen skjerm, ingen gps og ingen raw. Til gjengjeld er session billigere, for i Norge vil HERO5 Black koste 4 199 kroner, mens Session får en veiledende pris på 3 199 kroner. De kommer på markedet 2. oktober.

Den nye dronen, GoPro KARMA, kommer i handelen den 23. oktober, og kan kjøpes uten kamera for 8 499 kroner, eller inklusiv et HERO5 Black for 11 499 kroner.

> Les alle nyhetene fra Photokina her: Photokina: Få de siste nyhetene.

Kanskje du er interessert i...