Nye Insta360 GO
© Insta360

Insta360 lanserer nytt mikroactionkamera

Kinesiske Insta360 har lansert Insta360 GO, som er deres første kamera uten 360-gradersopptak. Til gjengjeld veier det lille lettvektsactionkameraet under 20 gram.

28. august 2019

Nye Insta360 GO veier bare 18,3 gram. Det er ikke mye å drasse på når ryggsekken eller lommene skal fylles med kamerautstyr. Til sammenligning veier et GoPro-kamera rundt 120 gram.

Men ifølge produsenten byr Insta360 GO på mye mer enn bare å være bittelite.

Insta360 GO henger med i alle situasjoner

Insta360 GO tilbehørspakke

Slik ser tilbehøret til nye Insta360 GO ud. Det gir mange muligheter for å ha det lille kameraet på både ryggsekk og klær.

© Insta360

Insta360 Go er et actionkamera du kan ta med deg i alle tenkelige situasjoner, og det uten at det kommer i veien eller for den saks skyld tiltrekker seg oppmerksomhet. 

I tillegg til å være veldig lite kommer det nye actionkameraet nemlig med en utstyrspakke som gjør det mulig å feste det på nesten alt.

Kameraet er magnetisk og klikkes derfor lett av og på de forskjellige holderne. De medfølgende holderne er en klips, en klebeplate, en fot og en spesielt halskjede du kan ha hengende under treningstrøya og deretter feste kameraet utenpå klærne.

> Les også: Dette er alt du må vite om actionkameraer.

Insta360 GO henger i halskjede.

Fest kameraet utenpå klærne med den medfølgende halskjedeholderen.

© Insta360

Insta360 GO gir stabile opptak

Det lille actionkameraet har innebygd bildestabilisering med Insta360 FlowState stabilisering. Ifølge produsenten betyr det at du kan få stabile opptak i en lang rekke forskjellige situasjoner.

Kameraet tåler også både vannsprut og støv. Insta360GO skal også kunne tåle en kjapp runde under vann: Det kan nemlig tåle 10 sekunder i grunt vann. 

> Les også: Derfor bør du kjøpe en gimbal til kameraet ditt.

Korte actionklipp med Insta360 GO

Kameraet har en maksimal opptaksperiode på 30 sekunder pr. opptak. Den kan ta 200 opptak på et fullt batteri.

Siden kameraet bare er 5x2 centimeter stort, er det ikke plass til en særlig stor bildebrikke i det. Insta360 GO har derfor en firkantet bildebrikke med en oppløsning på 2720x2720 piksler ved filming og 3040x3040 piksler på stillbilder.

Det betyr at kameraet tar stillbilder på 9,2 megapiksler, som den imidlertid reduserer til 6,5 megapiksler. For video filmer den med 7,3 megapiksler, som den reduserer til HD-oppløsning ved eksport gjennom appen deres.  

> Les også: 5 gratisapper til å redigere video på telefonen din.

En ung mann spiller basketball med sitt Insta360 GO festet på pannebåndet.

I følge Insta360 er det gode muligheter for å bruke kameraet uten at du eller andre merker det.

© Insta360

Insta360 GO hjelper deg til den beste filmen

Insta360 GO kan også hjelpe deg med en å få en best mulig film når du har brukt kameraet.

Du kan nemlig bruke FlashCut auto-redigering, som automatisk finner de beste klippene og setter dem sammen for deg. I samme runde kan den kategorisere klippene dine i temaer, for eksempel barn, dyr, smil eller mat.

I tillegg har kameraet forskjellige muligheter for filming. Her er det mulig å lage timelapse, hyperlapse og slow motion.

Til slutt er det også mulig å redigere video med et såkalt "barrel roll", hvor klippene dine snurrer rundt. 

Insta360 GO koster 200 dollar, noe som tilsvarer omtrent 1800 norske kroner.

Kanskje du er interessert i...