GoPro og DJI har en tøff konkurranse på gang, for begge actionkameraene er veldig gode

Nå er vi vitne til en skikkelig actionthriller mellom konkurrentene DJI og GoPro

© DJI

Kald krig mellom GoPro HERO11 Black og DJI Osmo Action 3 – og 7 forskjeller som kan avgjøre slaget

På samme dag lanserte de to erkefiendene fra USA og Kina sine nye actionmodeller. Vi har sett nærmere på de to og funnet frem til en rekke forskjeller som kan hjelpe deg med å velge fra øst eller vest.

16. september 2022 av Klaus Nygaard

Med bare en time mellom lanseringene av de to beste actionkameraene på markedet er den kalde kamerakrigen i full gang. GoPro HERO11 Black fra USA og DJI Osmo Action 3 fra Kina vil rydde all motstand av banen for lang tid fremover, så les videre her og se hvem som er best.

1. Vanntetting

Dette er kanskje ikke forskjellen som er mest avgjørende for de fleste kjøpere, men det er likevel den morsomste. DJI har nemlig tradisjon for å erte GoPro på nettopp det området. GoPro har i flere generasjoner taklet dybder på ti meter. 

Dette har DJI tidligere på provoserende vis overgått da de lanserte sitt første Osmo Action, som tålte 11 meter. Mens GoPro HERO11 Black holder seg til ti meter, så kan DJI Osmo Action 3 takle hele 16 meter.

> Les mye mer om undervannskameraer her 

 Med DJI Osmo Action 3 kan du dykke helt ned til 16 meter uten problemer.

© DJI

2. Oppløsning

Nå er vi fremme ved en av de viktigste faktorene for mange. Noe overraskende holder DJI Osmo Action 3 seg til en oppløsning på 4K. Her seirer GoPro HERO11 Black uten problemer med en oppløsning på 5,3K. Begge kan ta opp i slow motion med 120 bilder per sekund i 4K.

3. Bildekvalitet

Oppløsning er ikke alt, for bildekvaliteten påvirkes av flere andre faktorer. De første opptakene tyder imidlertid på at GoPro HERO11 Black har større dynamisk omfang enn DJI Osmo Action 3, som noe lettere brenner ut i de lyseste områdene. 

Til gjengjeld er opptakene fra DJI lysere i mørke omgivelser. Når det gjelder detaljnivået, tyder de første klippene vi har sett også på en liten fordel for amerikanerne. Omvendt kan kineserne levere litt mer vidvinkel, slik at du kan få med alt.

> Les også Slik tar du bedre bilder med et actionkamera

4. Farger

Også her leder GoPro HERO11 Black med et fargerom på hele 10 bit. DJI Osmo Action 3 nøyer seg med 8 bit. Det betyr at DJI kan levere 16 millioner farger, mens GoPro trumfer med en milliard. 

Det betyr ikke nødvendigvis så veldig mye når du ser opptakene direkte fra de to kameraene, men hvis du vil påvirke farger og uttrykk i bildebehandlingen, vil det være litt enklere å få enda bedre resultater ut av GoPro HERO11 Black.

GoPro HERO11 Black har et litt større fargerom.

© GoPro

5. Batteritid

Nå er ledelsen tilbake hos DJI Osmo Action 3, som med en batteritid på opptil 160 minutter i 1080-oppløsning vinner over GoPro HERO11 Black, som må nøye seg med 137 minutter på en lading. 

På 4K/30 vinner kineserne også med 133 minutters batteri mot bare 88 minutter hos GoPro. DJI kan også hurtiglade fra null til 80 % på bare 18 minutter.


>Les også: Er dette årets beste actionkamera?

6. Størrelse

De to kameraene minner sterkt om hverandre i utseende og størrelse. GoPro HERO11 Black veier 153 gram og er dermed litt tyngre enn Osmo Action 3, som holder seg nede på 145 gram. Det er altså ikke her bekymringen bør ligge hvis du står overfor valget mellom de to konkurrentene. 

For øvrig er GoPro HERO11 Black fysisk likt GoPro HERO10 Black, så tilbehør, etuier og batterier kan gjenbrukes.

> Les også: Derfor bør du ta med et actionkamera på eventyr.

Begge modellene er små og enkle å ta med seg.

© DJI

7. Pris

Kjøper du GoPro HERO11 Black i en vilkårlig butikk, må du ut med ca. 5990 kroner. Du kan med fordel kjøpe den på gopro.com og spare 1000 kroner ved samtidig å opprette et gratisabonnement på skytjenesten deres i ett år. 

DJI Osmo Action 3 står sterkest når det gjelder prisen, for vi har sett den til 3990 kroner i flere butikker. 

Vi er i full gang med å teste de to kameraene grundig, slik at vi kan gå i dybden på bildekvalitet, funksjoner og mye annet som en gang for alle vil kåre en vinner i denne kalde actionkrigen.

Kanskje du er interessert i...