De nye iPhone 12-smarttelefonene er tilbake i et mer firkantet design, som vi blant annet kjenner igjen fra gamle iPhone 5.

© Apple

Apple lanserer iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro og 12 Pro Max

Apple har nettopp lansert en ny rekke smarttelefoner. Serien med 12-telefoner har blant annet nytt design, og de er klare for å hoppe på 5G-nettverket. Det har selvfølgelig også skjedd en hel del med kameraene.

14. oktober 2020 av Christian Trant

Hele fire nye iPhones kommer i salg i løpet av den neste måneden. 

Med de fire nye modellene iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro og 12 Pro Max er det kort sagt en mobiltelefon for alle behov.

Men hva kan de forskjellige nye modellene by på? Det gir vi deg svaret på her.

iPhone 12 har nytt kamerasystem

iPhone 12 er sammen med iPhone 12 Mini de billigste iPhone-modellene i den nye serien. Innmaten er den samme i begge mobilene, og de har også de samme funksjonene.

Det eneste som skiller iPhone 12 og 12 Mini, er størrelsen.

Både iPhone 12 og 12 Mini har et avansert dobbeltkamerasystem og drives av den nye kraftige prosessoren som kalles A14 Bionic.

Kamerasystemet er utstyrt med et ultravidvinkelkamera og et nytt vidvinkelkamera med en største blenderåpning på F1.6 – noe som gir 27 % mer lys til fotos og videoer i svak belysning.

iPhone 12 har en Super Retina XDR-skjerm som måler 6,1″, og den kommer til ha en veiledende pris på 9990 kroner.

iPhone 12 Mini har en skjerm på 5,4″ og kommer til å ha en veiledende pris på 8990 kroner.

> Les også: Se verdens beste iPhone-bilder i 2020

iPhone 12 Pros forskjellige kameraer.

Det er hele tre kameraer på iPhone 12 Pro-modellene. 

© Apple

Mye ny teknologi i iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro og iPhone 12 pro Max er de dyreste mobilene i iPhone 12-serien, og her får du selvfølgelig også litt mer teknologi for pengene. Det ser vi blant annet på at Pro-utgaven er noe bedre enn iPhone 12 og 12 Mini - på både hardware og software.

En av de største nyhetene er Apple ProRaw, som er et nytt råformat du kan bruke, som gir deg vesentlig bedre muligheter for å behandle bildene dine etterpå.

iPhone 12 Pro-modellene har både et nytt vidvinkelkamera som skal gi god ytelse i svak belysning, et fleksibelt ultravidvinkelkamera og et telekamera som hjelper deg med å få flotte bilder og video.

Kamerasystemet i iPhone 12 Pro og 12 Pro Max støtter HDR med 700 millioner farger, og som noe nytt kommer begge modellene også med Dolby Vision HDR, som er et av flere HDR-formater. Dette formatet er imidlertid bare kompatibelt med Apple TV 4K eller et AirPlay-kompatible TV-er.

> Les også: Stephen Wilkes imponerende panoramaer viser alle døgnets timer i ett bilde

Skjermbilde av iPhone 12s forskjellige filtre.

iPhone 12 Pro-modellene er utstyrt med det nye Apple ProRAW, som kommer senere i år. Det kombinerer Apples intelligente bildebehandling med råformatets allsidighet – men det er forbeholdt pro-modellene.

© Apple

iPhone 12 Pro og 12 Pro Max kommer med raskt autofokus

iPhone 12 Pro og 12 Pro Max har også en helt ny LiDAR-skanner i kameraene, som gjør det mulig å måle lysavstanden og bruke opplysninger om pikseldybde i et motiv.

LiDar-skanneren forbedrer også autofokus med opptil seks ganger på motiver i svak belysning. Det gir for eksempel muligheter for å ta bedre portrettbilder i nattmodus med en flott bokeh-effekt.

iPhone 12 Pro har en skjerm som måler 6,1″, og mobilen har en veiledende pris på 12 990 kroner. iPhone 12 Pro Max er noe større med en skjerm som måler 6,7″, og den kommer til å koste 13 990 kroner.

Oppløsningen på de fire nye iPhone-modellene er 12 megapiksler og 4K video. 

> Les også: Slik tar du bedre portrettbilder med smarttelefonen din

Skjermbilde av iPhones musikkbibliotek.

Last ned sanger, filmer og apper med 5G-hastigheter som kan være opptil 65 ganger høyere enn de du er vant til fra 4G.

© Apple

Både iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro og 12 Pro Max har 5G 

Alle iPhone 12-modellene har mulighet for å koble seg opp mot 5G-nettverk. Det gjør at du kan dele og laste ned filer, bilder og videoer raskere.

En ny smart funksjon er at de nye iPhone-modellene automatisk bytter til 4G når batteriet nesten er tomt. 5G-forbindelsen bruker nemlig mer av batteriet enn det 4G gjør. 

Det gjør at iPhone 12-serien har strøm lenger enn det som ellers hadde vært mulig.

5G er cirka 65 ganger raskere enn hastighetene vi har på 4G-nettverket i dag – og potensielt kan det bli opptil 1000 ganger raskere når 5G har blitt testet i en lengre periode av nettverkstilbyderne.

> Les også: Slik tar du den beste selfien

Kanskje du er interessert i...