Bilder av nye iPhone 11 Pro
© Apple

Fotografen vil elske nye iPhone 11 Pro

Apple har presentert tre nye telefoner, hvor har hatt spesielt kameraentusiasten i tankene. Les om hvorfor du vil elske nye iPhone 11 Pro.

10. september 2019 av Jeppe Vestergaard

Apple har lansert tre nye kameratelefoner. Deres mindre og billigere modell iPhone 11 og deres nyeste flaggskip iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Særlig iPhone 11 Pro og den litt større iPhone 11 Pro Max er rettet mot fotoentusiasten. Ifølge Apple har en iPhone aldri hatt et bedre kamerasystem.

Kameratelefonene har tre kameraer: En 26 mm vidvinkel med blender f1.8, en 56mm teleobjektiv med blender f2.0 og til slutt en 13mm ultravidvinkel med blender f2.4. 

Alle kameraene har en oppløsning på 12 megapiksler.

> Les også: 6 ting du må vite om kameraet i telefonen din.

Ny teknologi gir rå oppløsning

Apple har funnet opp en ny teknologi som de kaller Deep Fusion. Teknologien gir bilder med dobbelt så høy oppløsning.

Teknologien fungerer slik at iPhonen først tar fire korte bilder, så fire sekundære bilder og til slutt et bilde med lang lukkertid. Deretter kombinerer den de ni bildene til ett bilde med en oppløsning på 24 megapiksler.

Nye iPhone 11 Pro i kameramenyen

Du kan bytte mellom de tre kameraene, noe som i prinsippet betyr at du kan zoome inn to ganger og ut to ganger fra det normale perspektivet.

© Apple

iPhone 11 Pro og iPhone Pro Max har også Night Mode, som hjelper til hvis motivet er veldig mørkt. 

Kameratelefonen slår på funksjonen selv, så du får mer lys i bildene dine enn normalt. I presentasjonen av kameratelefonen virket funksjonene ganske imponerende.

De nye telefonene har også fått en smart ny funksjon hvor du kan holde den vanlige bildeutløserknappen nede, og så begynner den umiddelbart å filme. Med denne metoden trenger du ikke bytte over til video hvis du plutselig heller vil filme.

> Les også: Derfor må du fotografere med kameratelefonen din.

iPhone 11 Pro viser hvordan Night Mode fungerer

Nye iPhone 11 Pro har også fått en Night Mode-funksjon, hvor den gir bildet mer lys hvis det er veldig mørkt.

© Apple

iPhone 11 Pro elsker video

De nye iPhone Pro 11 og iPhone Pro Max er også en oppgradering når det gjelder video.

Telefonens tre kameraer på baksiden og det ene foran kan alle filme 4K-video med 60 bilder i sekundet.

Siden alle de fire kameraene kan knipse i den samme oppløsningen, gjør det at du kan bytte mellom dem – også mens du filmer.

Det gir mulighet for en ny og veldig imponerende funksjon, hvor du med en tredjeparts-app kan filme med flere av kameraene samtidig.

Det vil si at du for eksempel kan ta opp to videoer samtidig. Du kan ta opp en selfievideo og et opptak med teleobjektivet til samme tid. Du kan også bytte mellom alle fire kameraer under opptak eller redigere dem etterpå.

iPhone 11 Pro får en skjerm på 5,8 tommer, og den større iPhone Pro Max blir 6,5 tommer stor. Begge får såkalt Super Retina-skjerm som skal ha veldig høy oppløsning og lysstyrke.

Kameratelefonen er også både støv- og vanntett. Angivelig skal de tåle 30 sekunder under vann med et trykk på to meter.

De første telefonene kan forhåndsbestilles fra 13. september og koster fra 11990 for iPhone Pro og fra 12 990 for iPhone Pro Max.

> Les også: Dette er de beste tipsene for bedre mobilbilder.

Se presentasjonsvideoen av iPhone 11 Pro under.

Mindre modell med to kameraer

Apple lanserte også den mindre modellen iPhone 11, som kommer med to kameraer på baksiden.

Kameraene er en vidvinkel og en ultravidvinkel. Det er en endring fra tidligere modeller, som har hatt en vidvinkel og et teleobjektiv på baksiden.

Som på iPhone 11 Pro har kameraene 12 megapiksler og kan filme 4K-video med 60 bilder i sekundet.

I følge Apples presentasjon er der ikke umiddelbart stor forskjell på kameraene til de de tre iPhone-modellene. Forskjellen er umiddelbart ekstrakameraet på de dyrere modeller, som gir nye muligheter.

Til slutt presenterte Apple det de kaller en slofie. Et såkalt selfieopptak i slow motion. De fortalte, ikke uten humor, at de gleder seg til å se de nye slofiene til alle brukerne.

iPhone 11 kan forhåndsbestilles fra 13. september og koster fra 8490 kroner. 

> Les også: Fire tips for bedre lys i mobilbildene dine.

Nye iPhone 11

Nye iPhone 11 kommer i seks farger.

© Apple

Kanskje du er interessert i...