Kameramodul i Huawei P30 Pro

Det er hele 3 kameraer på baksiden av nye Huawei P30 Pro.

© Huawei

Huawei P30 Pro banker konkurrentene

Den nye Huawei P30 Pro kan både fange store vidder og komme tettere på fjerne motiver enn noen av de store aktørene på smarttelefonmarkedet.

Det er ikke mye plass til optikk i en mobiltelefon, men likevel har Huawei klart å utstyre den nye toppmodellen Huawei P30 Pro med et teleobjektiv som tilsvarer 135 mm, så du kan stå på god avstand og komme tett på detaljer.

Til sammenligning tilsvarer de såkalte teleobjektivene i konkurrenter som Samsungs Galaxy S10 og Apples iPhone XS til omkring 55 mm, så man får altså mye mer tele med Huaweis nye flaggskip.

> Les også: Derfor bør du fotografere med mobilen - noen ganger

Huawei P30 Pro

Telekameraet ses nederst, og Huawei har fått det til ved å legge optikken på tvers inne i telefonen, på samme måte som et periskop.

© Huawei

Huawei P30 Pro har hele tre kameraer på baksiden, hvor oppløsningen på telekameraet er på 8 megapiksler, mens lysstyrken er F3.4. 

Telekameraet jobber imidlertid sammen med hovedkameraet, og ved hjelp av prosessorkraft og algoritmer kan du få hele 50x digital zoom fra de to kameraene.

Huawei P30 Pro ser i helt svakt lys

Hovedkameraet, som har 40 megapiksler, har, som telekameraet, bildestabilisering, og her er lysstyrken F1.6, mens brennvidden tilsvarer 27 mm. 

Kameraet kan nærmest se i mørket, for ISO-verdien går helt opp til ISO 409 600.

I stedet for å registrere rødt, grønt og blått, som de fleste andre bildebrikker, registrerer brikken i Huawei P30 Pro rødt, gult og blått, noe som skal gjøre at kameraet kan fange opp enda mer lys.

Bildebrikke i Huawei P30 Pro

Den nye bildebrikken jobber sammen med telefonens prosessor, og sammen kan de ifølge Huawei fange opp 40 prosent mer lys enn forgjengeren Huawei P20 Pro.

© Huawei

Det tredje kameraet i Huawei P30 Pro har en ultravidvinkel som skal tilsvare 16 mm, så du kan få med mye motiv i bildene. 

Her er oppløsningen 20 megapiksler og lysstyrken F2.2.

Dessuten er det en sensor som brukes til å registrere dybden i motivene og blant annet hjelper til med å ta for eksempel portrettbilder med bakgrunnssløring.

> Les om hvordan du overfører bilder fra mobilen i en fart her

Så mye koster Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro

Frontkameraet på Huawei P30 Pro har en oppløsning på 32 megapiksler med en lysstyrke på F2.0.

© Huawei

Den nye topmodellen har også fått en lillebror som bare heter Huawei P30. 

Også den har tre kameraer, men telen er ikke like kraftig. Her får du heller ikke sensoren som registrerer dybde.

Du kan kjøpe telefonene allerede nå, og under kan du se prisene.

Priser på Huawei P30 og Huawei P30 Pro

Huawei P30 med 128 GB: 6990 kroner

Huawei P30 Pro med 128 GB: 8990 kroner

Huawei P30 Pro med 256 GB: DKK 9990 kroner

Kanskje du er interessert i...