LG V30

Alle de store mobiltelefonprodusentene lanserer nye flaggskip. deriblant. LG.

© LG

Mobiltelefonene står i kø for å utfordre iPhone

Mobiltelefonkonkurrentene til Apple har åpnet opp godteposen den siste uken, og for eksempel kommer både LG, Samsung og Nokia med spennende produkter. Her kan du finne ut mer om dem.

Opp mot den til store elektronikmessen IFA i Berlin, som åbnet på fredag, er det kommet flere interessante nye mobiltelefoner på banen. 

Produsenter som LG, Nokia og Samsung er nemlig alle klare med splitter nye flaggskip. Dermed er de tidligere ute enn Apple, hvor vi fortsatt venter på nye iPhone 8. 

Under kan du se hva de nye modellene har å by på.

LG V30

LG V30

V30 er navnet på den nye toppmodellen fra sørkoreanske LG.

© LG

Som de fleste andre LG-modeller kommer V30 med to kameraer, der hovedkameraet byr på en bildevinkel på 71 grader og en oppløsning på 16, 0 megapiksler, mens det andre takler hele 120 graders vidvinkel og har 13,0 megapiksler.

Hovedkameraet er utstyrt med en bildebrikke fra Sony og et objektiv med en lysstyrke på imponerende F1.6. 

Ett av de seks linseelementene i objektivet er laget er av glass i stedet for plast, noe LG sier skal gi større lysgjennomstrømning. V30 kan filme i 4K og har en skjerm på 6,0 tommer.

Nokia 8

Nokia 8

Endelig kommer legendariske Nokia med en splitter ny supertelefon.

© Nokia

HMD Global, som er selskapet bak mobiltelefoner med Nokia-navnet, er kommer med det etterlengtede flaggskipet Nokia 8. Også denne telefonen har to kameraer. 

Begge er produsert av tyske ZEISS, har en blender på F2.0 samt en oppløsning på 13,0 megapiksler. Skjermen er på 5,3 tommer.

Nokia 8 kan filme i 4K, og telefonen er alene om å ha den nye funksjonen Bothie, som gjør det mulig å filme og ta bilder med både front- og bakkameraet samtidig. 

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

Samsungs nye flaggskip skal få oss til å glemme fadesen Galaxy Note 7.

© Samsung

Etter at Samsung måtte tilbakekalle Note 7 på grunn av brannfare, har det vært knyttet stor spenning til en etterfølger. Nå er den klar, og også Galaxy Note 8 følger tidstrenden med to kameraer. 

Det ene har en vidvinkel på 26 mm og F1.7, mens det andre har 2x tele og en blender på F2.4. I begge tilfeller er oppløsningen 12,0 megapiksler.

Galaxy Note 8 har en skjerm på 6,3 tommer og tar dermed på seg ledertrøya når det gjelder størrelse. En smart detalj er at du kan ha flere forskjellige vinduer åpne på den store skjermen. 4K-filming er mulig.

Nå venter vi bare på Apples utspill, som ifølge ryktene skal komme i løpet av de neste par ukene.

Du kan lese mer om mobilkameraer her

Kanskje du er interessert i...