Smarttelefoner for kresne fotografer

En avansert smarttelefon er et godt supplement til kamerautstyret, men det er forskjell på kvalitet og ytelseevne. Vi har testet 7 av markedets mest interessante mobiltelefoner for de fotointeresserte.

19. august 2016

De mange smarttelefonene i lommene våre gjør det mulig å ta bilder umiddelbart i stort sett alle situasjoner.

Du er alltid beredt og kan få med deg bilder du aldri ellers ville ha kunnet ta, fordi kamerautstyret ditt ligger igjen hjemme.Bildekvaliteten på de testede kameraene ligger på rundt 12 megapiksler - med unntak av Sony Xperia, som imponerer med hele 22,8 megapiksler.. Det er imponerende, sett i forhold til hva digitalkameraer og mobilkameraer kunne levere for bare noen få år siden, selv om de fleste mobilkameraer er langt fra å nå opp til speilrefleks- og systemkameraer. Her er den markante forskjellen på sensorstørrelse en avgjørende faktor for både detaljgjengivelse og evne til å håndtere bildestøy ved høy ISO.

Tester markedets største

I testen vår ser vi nærmere på 7 aktuelle modeller fra Apple, Google, HTC, Huawei, LG, Samsung og Sony, som alle har sterke fotofunksjoner.

Vi ser spesielt på kameraenes prestasjoner, og vi sjekker eksponeringen, skarpheten og fargene, men vurderer også telefonenes generelle ytelse og brukervennlighet. Prisen spiller også en rolle i den samlede vurderingen.

Mange av kameraene kan fotografere i raw, noe som er nok et pluss for mange fotografer. Her spiller imidlertid også telefonens minne inn, spesielt når det gjelder smarttelefoner uten mulighet for å utvide minnekapasiteten med et SD-kort.

Selv testens billigste modell klarer seg overraskende godt, og vi kan røpe at du ikke bør velge en iPhone hvis det er et kamera du er på jakt etter. Dette til tross for at Apple sitter på en meget stor del av markedet.

Les hele testen i magasinet Digital FOTO nummer 13/2016. Som abonnent kan du laste ned testen gratis over.

Kanskje du er interessert i...