Hasselblad H6D-400C MS

Skjermen er tre tommer stor og berøringsfølsom. Man kan blant sette favorittfunksjoner på knapper på skjermen.

© Hasselblad

Hasselblad H6D-400C MS slår rekord med spinnvill oppløsning

Hasselblad har lansert mellomformatkameraet Hasselblad H6D-400C MS, som kan ta bilder med en vanvittig oppløsning på mer enn 400 megapiksler

Svenske Hasselblad har lansert det nye H6D-400C MS, som kan levere den hittil høyeste oppløsningen fra et mellomformatkamera. Med en spesiell teknikk kan det nemlig ta bilder på hele 404 megapiksler.

Bildebrikken har en oppløsning på 101 megapiksler, noe som er imponerende nok i seg selv, og ved å ta seks bilder der bildebrikken blir flyttet mellom hver eksponering, kan man altså få bilder med fire ganger så høy oppløsning.

Mellom de første fire bildene blir bildebrikken flyttet nøyaktig én piksel slik at kameraet fanger de nøyaktige fargene i både rødt, grønt og blått. Ved de siste eksponeringene blir brikken flyttet en halv piksel, og de seks eksponeringene blir satt sammen til ett bilde på 23 200 x 17 400 piksler.

> Les alt om Hasselblad her

Hasselblad H6D-400C MS lager enorme filer

Du må imidlertid ha godt med lagringsplass, for bildet krever hele 2,4 gigabyte i tiff-format med 16 bit. Til gjengjeld får du et ekstremt detaljnivå og nøyaktig fargegjengivelse.

Teknikken, som Hasselblad kaller Multi-shot, kan ikke brukes på alle bildetyper, for kameraet må være koblet til en datamaskin, og motivet og kameraet må stå bom stille, så dette er forbeholdt studiofotografering.

Og så har vi prisen. Hasselblad H6D-400C MS koster nemlig det samme som en stor mellomklassebil. 

Du må legge 482 500 kroner på bordet, inkludert moms, og da får du kameraet uten objektiv.

Du kan se Hasselblads presentasjon av kameraet i videoen under.

Vil du vite mer om Hasselblad, kan du lese den fascinerende historien om Hasselblads grunnlegger, Victor Hasselblad, som begynte kameraproduksjonen sin med reservedeler fra søppelfyllingen her.

Rått Digital Foto-tilbud! Lekker Chill Faktor-jakke eller den nye utgaven av "Photoshop-skolen" med to utgaver av Digital FOTO for bare 49 kroner. Velg selv HER.

Kanskje du er interessert i...