Fujifilm X-H1

Fujifilm X-H1 tåler støv og vannsprut og kan brukes i temperaturer ned til 10 kuldegrader.

© Fujifilm

Fujifilm lanserer X-H1 – første X-kamera med bildestabilisering

Fujifilm X-H1 er den nye toppmodellen blant Fujifilms systemkameraer i X-serien. Som noe nytt har det integrert bildestabilisering i kamerahuset, og det har fått en rekke andre forbedringer.

15. februar 2018 av Kristoffer Engbo

Med nye X-H1 er Fujifilm klare med en ny toppmodell blant sine speilløse systemkameraer med APS-C-bildebrikke.

Fujifilm X-H1 er første modell i X-serien med integrert bildestabilisering, så nå kan du få bildestabilisering med alle objektiver. Den nye femaksede stabiliseringen gjør det mulig å ta skarpe bilder på lukkertider som er 5,5 trinn lengre enn det som ville ha vært mulig uten.

Bildestabiliseringen kompenserer for rystelser ved å bevege på bildebrikken, og for å registrere rystelsene bruker den tre akselerometre, tre gyrosensorer og en spesialutviklet dobbeltprosessor. Dette gjør det mulig å utføre rundt 10 000 beregninger i sekundet.

Kameraet har samme bildebrikke som X-Pro 2 og X-T2, så oppløsningen er på 24,9 megapiksler. 

Fujifilm X-H1 har rask søker

Fujifilm X-H1
© Fujifilm

Den elektroniske søkeren i Fujifilm X-H1 har en forstørrelsesgrad på 0,75x og en oppløsning på hele 3,69 punkter. Dessuten oppdateres bildet hele 100 ganger i sekundet med en forsinkelse på bare 0,005 sekunder, så du kan stole på det du ser i søkeren.

Fujifilm X-H1 har fått en funksjon for å redusere flimring fra for eksempel lysstoffrør, noe som kan være en fordel når du fotograferer innendørs sport. Kameraet kan ta opptil 14 bilder i sekundet med elektronisk lukker

Autofokus er også forbedret, så nå jobbes det raskere og mer nøyaktig i svakt lys.

Les mer om systemkameraer her

Bedre video i Fujifilm X-H1

Fujifilm har også gjort en god del med video på X-H1. Nå kan du filme i en kvalitet på opptil 200 megabit pr. sekund, og opptak i Full-HD kan gjøres med opptil 120 bilder i sekundet, så du kan filme i slow motion.

Du kan selvfølgelig også filme i 4K og dessuten velge et utvidet dynamisk område. X-H1 har også fått en integrert mikrofon som gjør det mulig å ta opp lyd i 24 bit med 48 kilohertz.

Den veiledende prisen for kamerahuset er 18 999 kroner, og det selges også i et sett med det nye batterigrepet VPB-XH1 og to ekstra batterier for 22 999 kroner.

Les mer om kameraer og utstyr fra Fujifilm

Kanskje du er interessert i...