Fujifilm X-T3

Nye Fujifilm X-T3 byr blant annet på en ny bildebrikke. 

© Fujifilm

Fujifilm X-T3: Fjerde generasjon i X-serien

Mens Nikon og Canon slåss om rampelyset med sine nye speilløse fullformatkameraer, er Fujifilm klare med en ny toppmodell med APS-C-bildebrikke. Navnet er Fujifilm X-T3.

6. september 2018 av Sarah Marie Winter

I disse dager må man rope høyt for å overdøve praten om Nikons og Canons nye speilløse fullformatkameraer, Nikon Z6 og Nikon Z7 og Canon EOS R. 

Men det gjør også Fujifilm med sitt nye Fujifilm X-T3, som er utstyrt med den nyutviklede bakbelyste bildebrikken X-Trans CMOS 4 og Fujifilms X-processor 4, som ifølge produsenten gjør kameraet tre gange raskere enn de tidligere kameraene i serien. 

Bildebrikken har en oppløsning på hele 26,1 megapiksler og har 2,16 millioner fasedetekterende piksler over hele sensorområdet. 

Det er fire ganger så mange som den tidligere modellen Fujifilm X-T2, så her må vi si at produsenten har klint til. 

> Les anmeldelsen vår av Fujifilm X-T2 i Utstyrsguiden her

Fujifilm X-T3

Navigasjonen i Fujifilm X-T3 skiller seg ikke mye ut fra forgjengeren Fujifilm X-T2. 

© Fujifilm

Opptil 20 bilder i sekundet med Fujifilm X-T3

Samtidig har autofokussystemet fått 117 fokuspunkter, og har du behov for mer presisjon, kan du utvide det til overveldende 425 fokuspunkter.

Også ansikts- og øyegjenkjenningsfunksjonen er blitt markant forbedret, særlig på portrettfotografering, der motivet beveger seg og når du bruker følgefokus. 

Fujifilm X-T3

Søkeren i Fujifilm X-T3 har fått bedre lysstyrke sammenlignet med Fujifilm X-T2, og den tiden det tar kameraet å bytte mellom visning på LCD-skjermen til visning i søkeren er redusert til fra 0,4 til 0,15 sekunder.

En av de største nyhetene på Fujifilm X-T3 er opptakshastigheten i burst-mode, som er oppgradert fra 8 bilder i sekundet i Fujifilm X-T2 til 11 bilder i sekundet i Fujifilm X-T3.

Når kameraet er satt til elektronisk lukker, kan det dessuten komme helt opp på 20 bilder i sekundet med kontinuerlig AF/AE-funksjon uten forsinkelse.

Fujifilm X-T3 filmer i 4K direkte til TV-en din

Fujifilm X-T3 har også fått en ny "pre-shoot"-funktion, hvor kameraet begynner å buffre bilder så fort du trykker utløserknappen halvveis ned.

Det skal eliminere risikoen for å gå glipp av det perfekte øyeblikket på grunn av den forsinkelsen som vanligvis oppstår før du får trykket utløserknappen helt ned.

En annen stor nyhet er muligheten for å filme i 4K med 60 bilder i sekundet i 10 bit på det interne SD-kortet, samt muligheten for å sende video via HDMI uten ekstrautstyr. 

Ifølge produsenten er Fujifilm X-T3 det første systemkameraet med APS-C-brikke som er i stand til dette.

Les også:  Systemkamera eller speilreflekskamera - hva skal jeg velge?

Fujifilm X-T3

Fujiifilm X-T3 har fått USB-C-inngang slik at du kan lade opp kameraet med en powerbank når du er på farten. 

© Fujifilm

USB-C-port for lading med powerbank

Designet ligner i store trekk på de tidligere modellene men LCD-skjermen på baksiden av kameraet har fått bedre kontrastnivå og en forbedret touch-skjerm.

Det er også nytt at samtlige kontakter for høretelefoner, HDMI og mikrofon kobles rett til venstresiden av kamerahuset.

Fujifilm X-T3 har også fått en USB-C-inngang som gjør det mulig å koble en ekstern powerbank til kameraet hvis batteriet er i ferd med å dø mens man fotograferer eller filmer.

Fujifilm X-T3 kommer i butikkene i slutten av september og kommer til å koste rett under 16 000 kroner for huset.

Vil du ha med et kitobjektiv på 18-55mm F2.8-4.0 i pakken, blir prisen like under 20 000 kroner. 

Med en powerbank går du aldri tom for strøm på mobiltelefonen - eller på ditt nye Fujifilm X-T3. 

Få en smart powerbank med to numre av Digital FOTO for bare 98 kroner inkl. porto og eksp. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...