Fujifilm X-S10 kamera sett forfra

Det nye Fujifilm X-S10 byr blant annet på en 3 tommer stor berøringsfølsom LCD-skjem som kan vinkles og roteres, samt inngang for en mikrofon. 

© Fujifilm

Nytt kamera fra Fujifilm med en drøss av funksjoner i lett innpakning

Det nye APS-C-kameraet Fujifilm X-S10 byr i tillegg til mange smarte funksjoner på et helt nytt og annerledes design.

16. oktober 2020 av Sarah Marie Winter

Fujifilm har offentliggjort det nyeste skuddet på stammen i X-serien sin. Fujifilm X-S10 er et kompakt og lett speilløst systemkamera med en APS-C-brikke på 26,1 megapiksler.

Det mest interessante med kameraet er designet, som skiller seg ut fra Fujifilms øvrige kameraer på flere områder. Ett av dem er det dypere grepet som mest av alt minner om grepet på toppmodellen X-H1, som har et markant større hus og er mye tyngre.

> Les også: Få kontroll på bildebrikkestørrelsene i kameraene

Fujifilm X-S10 kamera sett ovenfra

I tillegg til et nytt programinnstillingshjul har Fujifilm X-S10 også fått en egen ISO- og videoknapp på toppen av huset. 

© Fujifilm

I tillegg har Fujifilm valgt å fjerne innstillingshjulene for lukkertid, ISO og eksponeringskompensasjon og i stedet utstyre X-S10 med et programhjul som får kameraet til å ligne på toppmodellene til Olympus og Sony. 

Av andre nyheter kan vi nevne en ny innebygd bildestabilisering som er 30 prosent lettere enn de tidligere modellene i X-serien, et raskt autofokussystem, AF-tracking og ansikts- og øyegjenkjenning. 

Fujifilm X-S10 kommer i salg i slutten av november og får en pris på 10 999 kroner for huset.

> Les også: Bør jeg velge speilløst systemkamera eller speilreflekskamera?

Oppgradert vidvinkelzoom fra Fujifilm

Dessuten har Fujifilm oppdatert vidvinkelzoomen til X-serien, FUJINON XF10–24mmF4 R OIS WR, der brennvidden tilsvarer 15–36mm på X-S10.

FUJINON XF10-24mmF4 R OIS WR

Det oppgraderte vidvinkelobjektivet er 25 gram lettere enn forgjengeren sin. 

© Fujifilm

Takket være en nyutviklet gyrosensor har bildestabiliseringen i objektivet blitt forbedret, og objektivet har blitt utstyrt med gummipakninger og er nå værbestandig.

FUJINON XF10–24mmF4 R OIS WR kommer i salg i slutten av november og vil koste 11 999 kroner.

> Les også: Stor guide til objektiver

Kanskje du er interessert i...