Panasonic Lumix DMC-GX80

Panasonic lanserer systemkameraet Lumix DMC-GX80

Det nye systemkameraet, Lumix DMC-GX80, er Panasonics første uten anti-alias-filter. Det gir flere detaljer.

5. april 2016

Med nye Lumix DMC-GX80 er Panasonic klare med et avansert systemkamera, som til tross for den beskjedne størrelse har innebygd søker og masse ny innmat.

Kameraet har fått en ny prosessor, som skal levere bilder med meget høy fargenøyaktighet. Den skal i samspill med bildebrikken gi så god kvalitet, at Panasonic for første gang har fjernet anti-alias-filteret i et av sine systemkameraer.

Ny lukker

Filteret brukes normalt til å sløre lyset en anelse for å unngå stygge mønstre i f.eks. gittere. Fjerner man det, økes detaljgraden, og i følge Panasonic er den i GX80 økt med cirka ti prosent.

Lukkermekanismen har fått en elektromagnetisk motor, som gir færre rystelser, mens lukkerlyden også er mer avdempet.

Ekstra stabilisering

GX80 har fått dobbel bildestabilisering, som kombinerer optisk stabilisering med en stabilisering i huset, som jobber i fem akser.

Kameraet har innebygd elektronisk søker med en høy detaljgrad på 2.764.000 punkter, og kameraet kan selv registrere, om man setter øyet mot søkeren, og den slås på.

GX80 har også den spesielle Post Focus-funksjonen, hvor man kan endre fokus, etter at bildet er tatt. Man peker bare på det området man vil ha i fokus, på skjermen etterpå.

Kanskje du er interessert i...