Panasonic Lumix GX880

Panasonic Lumix GX880 har innebygd Wi-Fi, så selfiebildene kan overføres trådløst til mobiltelefonen.

© Panasonic

Panasonic Lumix GX880 er perfekt til selfier

Nye Panasonic Lumix GX880 er en lekkerbisken for selfie-entusiastene, men også fotoentusiaster bør ta en nærmere titt på systemkameraet.

Nye Panasonic Lumix GX880 høres ut som drømmekameraet for alle som vil legge ut bilder av seg selv i sosiale medier.

Man kan blant annet ta flotte selfiebilder på kvelden, hvor både personer i forgrunnen og selve bakgrunnen blir veleksponerte. Og man kan lage spesielle effekter med uskarp bakgrunn i selfiene sine.

Lcd-skjermen på Panasonic Lumix GX880

Skjermen på Panasonic Lumix GX880 kan selvfølgelig vippes hele veien rundt, så du kan kontrollere komposisjonen når du retter kameraet mot deg selv.

© Panasonic

Kameraet har også funksjoner som kan glatte ut hud og gjøre ansikter slankere. Og når bildene er tatt, kan man for eksempel legge på kunstig sminke og gjøre tenner hvitere.

> Vil du ta enda bedre portrettbilder, bør du lese mer her.

Panasonic Lumix GX880 er mer enn et selfiekamera

Nye Panasonic Lumix GX880 passer imidlertid også for fotoentusiasten som trenger et lite kamera – i hvert fall på papiret – som kan ta bilder av høy kvalitet.

Til tross for en ganske liten størrelse har det nemlig en forholdsvis stor Four Thirds-brikke som bør gi langt bedre bildekvalitet enn for eksempel en mobiltelefon.

Oppløsningen er på 16,0 megapiksler, og Panasonic har fjernet det såkalte low-pass-filteret foran bildebrikken for å få et høyere detaljnivå. 

Siden Panasonic Lumix GX880 er et systemkamera, kan du bytte objektiv og er ikke låst av settojektivet på 12-32 mm, tilsvarende til 24-64 mm, som følger med.

> Les også: Bør du velge systemkamera eller speilreflekskamera? 

Raskt autofokus i Panasonic Lumix GX880

Du kan fotografere i råformat og få optimal kvalitet ut av kameraet ved datamaskinen, og det er også mulighet for å konvertere raw-filene direkte i kameraet.

Autofokus kan stille skarpt på bare 0,07 sekunder og fungerer også i forholdsvis svakt lys. Dessuten har kameraets autofokus både ansikts- og øyegjenkjenning.

Kameraet selges i sett med objektivet Panasonic LUMIX G VARIO 12-32mm F3.5-5.6 ASPH. MEGA O.I.S. til en veiledende pris på 5799 kroner.

Kanskje du er interessert i...