Adobe Photoshop Elements 2019

Adobe kommer med en oppdatert versjon av bildebehandlingsprogrammet Adobe Photoshop Elements 19.

© Adobe

Ny Photoshop Elements gjør bildebehandling enda enklere

Adobe har nettopp lansert Photoshop Elements 2019, som byr på flere smarte muligheter for den kreative fotografen. Her får du oversikten over de viktigste nyhetene.

4. oktober 2018 av Poul Siersbæk

Hvert høst oppdaterer Adobe det populære bildebehandlingsprogrammet Photoshop Elements, som er en enklere og billigere utgave av profesjonelle Adobe Photoshop CC. 

Slik er det også i år, og nå er Adobe Elements 2019 klart.

Selv om Photoshop Elements er en lillebror av Photoshop CC, er programmet fullt av avanserte funksjoner. Dette gjelder alt fra organisering til raw-konvertering. 

De siste årene har imidlertid Adobe i større grad fokusert på automatiserte funksjoner og kreative innslag enn tradisjonell bildebehandling i Photoshop Elements 2019.

> Få inspirasjon og hjelp til bildebehandling i Photoshop Elements med videokursene våre om programmet i Fordelssonen. (Du må være abonnent for å se kursene våre)

Adobe Photoshop Elements 2019

Den oppdaterte Home Screen-en i Adobe Photoshop Elements 2019 gjør det enklere å finne inspirasjon.

© Adobe

Photoshop Elements 2019 støtter HEIF-filer

Derfor blir vi ikke overrasket av dette også gjelder Photoshop Elements 2019, selv om vi også hadde et håp om at noen av de mer krevende og avanserte funksjonene fra storebroren nå var kommet til Photoshop Elements.

Likevel er det god grunn til å glede seg over mye av det nye i Photoshop Elements 2019. 

For eksempel er det positivt at Adobe Photoshop Elements 2019 nå støtter Apples plassbesparende HEIF-format – men bare i programversjonen for Mac.

> Les mer om Apples HEIF-format i denne artikkelen.

Adobe Photoshop Elements 2019

Med Auto Selection gjør Adobe Photoshop Elements 2019 det utroligt lett å frilegge et motiv.

© Adobe

Kreative nyheter i Adobe Photoshop Elements 2019

Ellers byr det på utvidede muligheter for å lage kollasjer, og du kan tilføre tekst på bildene på nye måter i Adobe Photoshop Elements 2019. 

Dessuten kan du for eksempel også gjøre om deler av bildet til en strektegning, og du kan legge på en polert effekt med både tekster og rammer som gjør seg godt i sosiale medier.

> Les mer om Photoshop Elements og få tips og triks her

Adobe Photoshop Elements 2018

Det er kommet flere muligheter for å lage stilige kreasjoner med tekst i bildene i Adobe Photoshop Elements 2019.

© Adobe

Adobe har gjort det enklere å komme i gang med bilderedigeringen i Photoshop Elements 2019, slik at du for eksempel kan starte der du slapp forrige gang, og det er flere inspirerende forslag og videoer å gå på oppdagelsesferd i når du har åpningsbildet oppe på skjermen. 

Du kan se en video som går igjennom de nye funksjonene i Adobe Photoshop Elements 2019 i Fordelssonen her.

Også nyheter for filmentusiaster i Photoshop Elements 2019

Samtidig med lanseringen av Photoshop Elements 2019 kommer Adobe også med en ny Adobe Premiere Elements 2019 for videoredigering. 

Som vanlig kan du kjøpe programmene hver for seg eller samlet:

  • Adobe Photoshop Elements 2019 alene koster 980 kroner. 
  • Har du allerede Photoshop Elements 2018, kan du oppgradere for 802,50 kroner. 
  • Pakken med både Photoshop Elements 2019 og Adobe Premiere Elements kan kjøpes for 1476,25 kroner. 

> Se mye mer om Photoshop Elements 2019 hos Adobe på hjemmesiden her.

> Se mye mer om Photoshop Premiere Elements 2019 hos Adobe på hjemmesiden deres.

Redaksjonen anbefaler:
100 tips og kurs om bildebehandling 

Har du full kontroll på hvordan du gjør fargene flottere og detaljene skarpere når du redigerer bildene dine? Hvis ikke er det kanskje nå du skal lære deg det. 

Digital FOTO har nettopp gitt ut en ny bok med 100 tips og kurs i Photoshop, Lightroom og Elements. Boken er skrevet slik at det er noe for alle nivåer i den. Dermed får du glede av den uansett om du er nybegynner eller allerede fotograferer i råformat og redigerer alle bildene dine. 

Med boken i hånden kan du enkelt løfte bildene dine til helt nye høyder takket være de grundige trinn for trinn-veiledningene, hvor vi guider deg gjennom de forskjellige funksjonene, justeringsmulighetene og effektene. 

> Akkurat nå kan du få boken 100 Tips og kurs med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner + porto. Totalt 98 kroner. Les mer om boken her.

Kanskje du er interessert i...