Det kan være lurtå utfordre seg selv som fotograf – det gjør deg både bedre og tvinger deg til å tenke i nye, kreative baner.
Men det er ikke alltid like lett å motivere seg selv.
Derfor gir vi deg denne uken en utfordring som vi håper du vil ta. Du får 3 enkle tips til å få gode bilder, og vi håper du vil dele resultatene dine med oss - på instagram, hvor du kan tagge diginordic, og i vår store fotokonkurranse.
Kanskje er det ditt kunstneriske nattebilde som kommer på trykk i bladet eller på Digital FOTOs instagram-konto?
Ukas utfordring: Lysstriper i natten
Når mørket faller på, kan du med riktige kamerainnstillinger få billysene til å trekke striper gjennom bildet. Effekten er fantastisk flott i både bybilder og i åpne landskap. Det kan være biler, busser eller tog, så lenge objektene har lyskilder som kan tegne spor i mørket.
Som et utgangspunkt må du vite hvilken kjøreretning bilene har, så du er sikker på at stripene fra lysene blir trukket i riktig retning i bildet.
Ikke stå midt i veien eller på togskinnene når du fotograferer, men finn et trygt sted der du kan fotografere i fred og ro.
> Les også: Slik fanger du himmelfenomener uten lysforurensning

Ved at stå på en motorvejsbro kan du i sikker afstand få striber fra både for-og baglygter på bilerne.
© ShutterstockDu kan fotografere lyssporene fra tidlig kveld eller når solen har gått helt ned. Begge situasjonene gir deg flotte bilder med forskjellige fargenyanser. For å få tydeligest mulig lysstriper er det imidlertid en fordel å vente til rundt 30 minutter etter solnedgang, når mørket blir dypere.
Det er viktig å eksperimentere med lange lukkertider for å få lysstripene slik du vil ha dem, samtidig som at eksponeringen blir akkurat slik den skal være.
Du kan med fordel på forhånd tenke over mulige lokasjoner for opptakene og være godt forberedt på hva som venter deg i kveldsmørket.
> Les også: Lange eksponeringer: Derfor er det gøy - og vanskelig
1. Husk stativet
Siden du må fotografere med ganske lange lukkertider for å få bevegelse i bildet, er det nødvendig å bruke et stativ til opptakene dine.
For å forsikre deg om at opptakene dine ikke blir rystede, er det en fordel med en fjernutløser som kan reagere lynraskt. Bruk alternativt selvutløseren, men det gir deg litt forsinkelse.
> Les også: Slik velger du riktig kamerastativ
2. Ta full kontroll over kameraet
Sett kameraet til manuelt program.
For å unngå bildestøy setter du ISO-verdien til den lavest mulige innstillingen, for eksempel ISO 100. Det sikrer deg samtidig at du kan få lengst mulige lukkertider.
Dessuten minimere det risikoen for at høylys fra for eksempel billys brenner ut.
> Dette er alt du må vite om ISO-verdi
3. Tilpass stripelengden
Velg en blenderåpning i mellomområdet, for eksempel F8.0, for å få pen dybdeskarphet. Skal dybdeskarpheten være mindre, velger du en større blenderåpning, for eksempel F4.0, mens du med F16 kan øke dybdeskarpheten.
Avhengig av lysforholdene kan du med fordel begynne med å sette lukkertiden til rundt 15 sekunder.
Ta noen prøvebilder og sjekk om lysstripene blir lange nok. Er de for korte, må du øke lukkertiden. Så fotograferer du igjen.
> Les også: Skap magiske bilder ved å male med lys

Du kan også få flotte lysstriber i mørket, hvis du står på en togstation og fanger de forbikørende tog.
© ShutterstockNå er det din tur!
Nå er du godt forberedt for å gå ut og ta effektfulle bilder i mørket, sa det er bare å slenge kameraet over skulderen og sette i gang. Husk at bildene dine ikke trenger å ligne på bildene i denne artikkelen.
Vi håper at du vil dele bildene dine med oss. Du kan gjøre det både ved å tagge oss på Instagram (skriv @diginordic i beskrivelsen) og selvfølgelig ved å sende inn bildene til fotokonkurransen vår.
Riktig god fornøyelse!