Nye objektiver fra Sigma Art

Sigma lanserer 3 nye objektiver

Sigmas Art-serie er allerede voldsomt populær blant Sigma- Canon- og Nikonbrukere. Nå er de på banen med det ultimate portrettobjektivet, en ultravidvinkel og et heftig sportsobjektiv.

20. september 2016

På Photokinamessen i Køln kom Sigma i går med en lansering som sikkert vil få mange fotografer til å sjekke bankkontoen en ekstra gang.

De utvider nemlig serien av Art-objektiver med 85 mm f/1.4 Art og 12-24 mm f/4 Art samt et 500 mm f/4 for sportsfotografen.

Sigma har gjort klar alle objektivene for den nye generasjonen kameraer som tilbyr svært høye oppløsninger. Det de kaller "The Era of Ultra-High Resolution Digital Cameras."

Sigma 85 mm f/1,4 Art

Sigma 85 mm f/1,4 Art

85 mm er det mange portrettfotografer går for, og Sigmas versjon har vært ventet lenge. De kaller det det ultimate portrettobjektivet, og det er bygd for å håndtere mest avanserte sensorerene på markedet.

Det har dessuten et forbedret autofokussystem med blant annet full-time manuell fokus, som gjør at du kan fokusere og snu på fokusringen samtidig - også med kameraet stilt til kontinuerlig autofokus.

Sigma 85 mm f/1.4 Art kommer til Canon, Nikon og Sigma i slutten av oktober. Prisen blir omkring $1200.

Sigma 12-24 mm f/4 DG HSM Art

Vidvinkelobjektivet har den største asfæriske linsen i bransjen, hvilket ifølge Sigma betyr at du stort sett kan unngå forvrengninger og fortegninger. Samtidig har det den samme AF-motoren som 85 mm f/1,4 Art.

Objektivets elementer er laget med FLD (F Low Dispersion) glass, noe som gir imponerende bildekvalitet fra midten og helt ut til kanten av bildet ditt.

Sigma 12-24 mm F4 DG HSM Art kommer til Canon, Nikon og Sigma i slutten av oktober. Prisen blir på rundt $1600.

Sigma 500 mm f/4 DG OS HSM Sport

Sigma 500 mm f/4 DG OS HSM Sports

Den tredje nyheten er ikke en Art-nyhet men en Sportsnyhet. 500 mm f/4 DG OS HSM er det første primeobjektivet i Sigmas Sports-serie, og den setter lista høyt for fremtidens objektiver.

Objektivet er laget for den profesjonelle sports- og naturfotografen, det er svært slitesterkt med magnesiumkomponenter, vann- og oljeresistent frontelement, og det er støv- og sprutsikkert, skriver Sigma. Det har dessuten en avansert stabilisator (OS), hvor du kan skifte mellom håndholdt og panorering/tracking.

Sigma 500 mm f/4 er et monster, og prisen er også deretter. Det kommer til Canon, Nikon og Sigma i slutten av oktober (november for Nikon) til en pris på $6,000.

> Les alle nyhetene fra Photokina her: Photokina: Få de siste nyhetene.

Kanskje du er interessert i...