Samyang og Sony kommer med to nye objektiver

Samyang og Sony kommer med to nye objektiver

© Samyang/Sony

Tyvstart på CES med to nye objektiver fra Sony og Samyang

I morgen åpner den internasjonale elektronikkmessen CES i Las Vegas, og allerede nå man glede seg over to nye objektiver.

CES er navnet på en av verdens største elektronikkmesser. Messen går fra 9. til 12. januar i Las Vegas, og allerede nå har noen av kamera- og objektivprodusentene tyvstartet med lanseringen av to nye, spennende objektiver.

Les mer: CES, verdens største messe for teknologi er klar for start

Billig ultravidvinkel til Canon

Samyang AF 14mm F2.8 EF

Samyang AF 14mm F2.8 EF har internt autofokus.

© Samyang

Det ene objektivet er produsert av Samyang og er beregnet for speilreflekskameraer fra Canon. 

Det nye objektivet er en kraftig vidvinkel på 14 mm, og for første gang kan Canon-fotografer glede seg over autofokus i Samyangs objektiver. Noe bare fotografer med Sony FE-kameraer har hatt fornøyelsen av hittil.

Det nye objektivet, Samyang AF 14mm F2.8 EF, er en ultravidvinkel som er beregnet for fullformat, hvor bildevinkelen er 116,6 grader. Objektivet kan imidlertid også brukes med APS-C-kameraer, hvor bennvidden tilsvarer 22,4 mm og en bildevinkel på 92,8 grader.

Objektivet består av hele 15 linseelementer i ti grupper. Alle er av høy kvalitet med avanserte belegg. Objektivet er til og med tettet mot fukt og støv. 

Samyang AF 14mm F2.8 EF har en pris på 7199 kroner. 

Til sammenligning kan det nevnes at Canons tilsvarende objektiv, som imidlertid også har intern bildestabilisering, koster rundt 21 000 kroner.

> Få tre objektiver til mobilen din til en helt spesiell pris med Digital FOTO. - Se dem her

Sony allroundobjektiv perfekt for ferie

Sony SEL18135

Sony SEL18135 er et nytt allroundobjektiv som vil være perfekt på ferieturen.

© Sony

Det andre nye objektivet er et zoomobjektiv fra Sony, som passer til serien deres med systemkameraer med APS-C-bildebrikke, for eksempel Alpha6500. 

Objektivet SEL18135 har et brennviddeområde som tilsvarer 27-202 mm og en nærgrense på kun 45 cm.

Sony SEL18135 er et utpreget allroundobjektiv som er perfekt for feriereisen. Objektivet veier 325 gram og har intern bildestabilisering. Ifølge Sony skal autofokus være både raskt og støysvakt. 

Den veiledende prisen er 6700 kroner. 

> Les alle nyheter om objektiver her

Vi følger selvfølgelig elektronikmessen CES tett hele uken, og vi kommer fortløpende med oppdateringer på nye, spennende lanseringer her på siden.

Les også: Få mest mulig ut av kitobjektivet ditt

Kanskje du er interessert i...