Samsung Galaxy S21+

De nye toppmodellene fra Samsung byr på spendende nyheter på kamerafronten. Her ser Galaxy S21+, som ligger på midten av prissjiktet. 

© Samsung

Den nye Galaxy-serien fra Samsung er proppfull av smarte kamerafunksjoner

Du kan for eksempel zoome inn helt opptil 100 ganger og filme med både front- og bakkameraet samtidig.

15. januar 2021 av Sarah Marie Winter

Samsung har nettopp lansert den nye Galaxy S21-serien, som består av Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra, og selv om de ser ut til å være direkte arvtakere etter de tre S20-modellene fra 2020, byr de likevel på nyheter å glede seg til.

De nye modellene har blant annet blitt utstyrt med en ny kameramodul som flukter med aluminiumrammen på telefonen. 

Zoomfunksjonen i kameraene, som Samsung kaller Space Zoom, har også blitt forbedret, så du kan zoome inn opptil 30 ganger på et hvilket som helst motiv – og opptil 100x med toppmodellen S21 Ultra.

> Les også: Dette er den beste kameratelefonen akkurat nå

Fire kameraer i Galaxy S21 Ultra

S21 Ultra har som forgjengeren et vidvinkelkamera med hele 108 megapiksler. I tillegg har den to separate kameraer med teleobjektiver på 10 megapiksler, hvorav det ene har 3x optisk zoom og den andre 10x optisk zoom. 

Den har også et kamera med ultravidvinkelobjektiv på 12 megapiksler, som gir en bildevinkel på 120 grader. 

> Les også: 6 ting du må vite om kameraet i mobiltelefonen din

Bilder fra video i høy kvalitet

Blant de andre nyhetene finner vi muligheten for å filme i 8K (med opptil 60 bilder i sekundet) og deretter hente ut bilder av høy kvalitet fra videoene med den såkalte 8K Snap-funksjonen.

Det har også kommet en ny funksjon som heter Director's View, som gjør det mulig å bytte manuelt mellom de forskjellige objektivene under filming, samt Vlogger View, som gjør at du kan filme med bak- og frontkameraet samtidig. 

> Les også: 6 apper fotografen må ha på smarttelefonen sin

Bedre rustet for svakt lys

Det er også gode nyheter for dem som vil bruke mobilkameraet i situasjoner med svakt lys. I toppmodellen Galaxy S21 Ultra sitter nemlig Samsungs mest lysfølsomme kamera noensinne. 

De tre modellene kan forhåndsbestilles allerede i dag og kommer i salg fra 29. januar. Prisene begynner på 9490 kroner for Galaxy S21, 10 490 for Galaxy S21+ og 14 490 kroner for Galaxy S21 Ultra.

> Les også: Dette er den beste appen for bildebehandling

Kanskje du er interessert i...