kamera til tenåringen

Fotogaver til konfirmanten

Våren er over oss, og det er snart tid for konfirmasjon i mange familier. Kameraer står ofte høyt på ønskelisten. Her kan du se våre anbefalinger i tre kategorier.

14. mars 2016

Når konfirmasjonstiden nærmer seg, er det også tid for ønskelister og gaveideer. Mange unge konfirmanter har nemlig et bra speilrefleks- eller systemkamera på ønskelisten. For å gjøre det lettere for deg å velge riktig kamera, får du anbefalingene våre i tre prisklasser inklusiv kitobjektiv her.

Kameraer opp til 4000 kroner

Canon EOS 1200D

Selv om Canon nettop har lansert EOS 1300D, kan du gjøre et godt kjøp her. Det er nemlig ikke de store forskjellene. Du imidlertid klare deg uten wi-fi i kameraet. Les mer her.

Nikon D3300

Her er Nikon minste speilrefleks. Det har 24,0 megapiksler og kan knipse 5,0 bilder pr. sekund i serier. Kameraet har klart seg veldig bra i testen vår. Les mer her.

Sony Alpha5000

Modellen har et par år på baken, men er ikke desto mindre et sterkt kamera til prisen, hvis man ønsker et lite og kompakt systemkamera. Les mere her.

Kameraer opp til 7500 kroner

Canon EOS 750D

Et godt Canon-kamera til prisen med 24,0 megapiksler. ISO-området kan utvides til 25 600. Hvis du vil ha et lcd-display på toppen av kameraet, skal du ha EOS 760, som koster en snau tusenlapp ekstra. Les mer her.

Nikon D5500

Et virkelig godt speilreflekskamera, som fikk karakteren 9,0 i testen vår. Kameraet har 39 fokuspunkter og en stor, fleksibel skjerm på 3,2 tommer. Les mere her.

Olympus OM-D E-M10 Mark II

Hvis du liker små systemkameraer er Olympus minste modell et godt valg. Bildekvaliteten er virkelig fin. Den innebygde bildestabiliseringen korrigerer i fem retninger. Les mer her.

Kameraer opp til 12.000 kroner

Canon EOS 70D

Canon har akkurat lansert EOS 80D, men du kan få forgjengeren billigere. Det er fortsatt et veldig bra kamera med avansert autofokus og innebygd wi-fi. Les mer her.

Fujifilm X-T10

Dette systemkameraet fra Fujifilm deler de samme spesifikasjonene som den store X-T1. Man får derfor et ekstremt godt kamera til prisen. Les mere her.

Nikon D7200

Et virkelig godt kamera med et ISO-område, som går helt til ISO 102 400. Kameret knipser 6,0 bilder i sekundet og har 51 fokuspunkter. Les mer her.

Hvis du vil lese våre fulle anmeldelser av de omtalte kameraene, så finner du dem her.

Den enda billigere gaven

Når kameraet er i hus, kan konfirmanten lære en masse om fotografi med vår gratis nybegynnerguide, som kan lastes ned her.

I den enda billigere prisklassen kan et abonnement på Digital FOTO kanskje også være en mulighet. Som abonnent får du nemlig adgang til en haug av kurs, guider og tester her på sidene våre i tillegg til magasinet vårt i hånden. Sjekk de forskellige mulighetene for abonnement under Tilbud øverst på siden.

Kanskje du er interessert i...