Canon DSLR med mange talenter

Det er både langt bedre autofokus, fleksibel skjerm og trådløse gleder i de nye speilreflekskameraene Canon EOS 760D og 750D. Dessuten er det en riktig smart nyhet til video.

14. mars 2016

Canon er klare med hele to nye spelreflekser til alle prisbevisste fotoentusiaster - og det er mange nyheter å glede seg til. Det er blant annet en fleksibel og berøringsfølsom skjerm, som kan vris i alle retninger. Dessuten har både EOS 760D og 750D innebygd wi-fi og NFC-teknologi, så du kan koble dem til en smarttelefon eller nettbrett bare ved å la de to enhetene berøre hverandre.

Begge har en ny sensor på 24,2 megapiksler, hvor autofokus står i fokus(!). Bildebrikken har nemlig den helt nye Hybrid CMOS AF III-teknologien innebygd, som sørger for hurtig autofokus, når man tar opp video eller bruker skjermen til live view. De har også sterk autofokus til action, siden kameraene byr på 19 fokuspunkter av den spesielt presise krysstypen. Også kan du knipse fem bilder pr. sekund.

Storebror EOS 760D skiller seg ut blant annet ved å ha et display på toppen og kan vise mer eksponeringsinformasjon i søkeren. Dessuten kan den ta opp video med en spesiell HDR-funksjon, hvor du får med flere detaljer i skygger og høylys.

Canon EOS 750D koster 6590 kroner, mens EOS 760D står i 7211 kroner. Man kan også få det førstnevnte med et kitobjektiv på 18-55mm for 7190 kroner.

Kanskje du er interessert i...