Fujifilm X-T4

Nye Fujifilm X-T4 veier 607 gram, noe som er 68 gram mer enn forgjengeren. Det ser også ut til å være proppfullt av forbedringer.

© Fujifilm

Fujifilm letter på sløret for X-T4: Større og kraftigere enn noensinne

Nye Fujifilm X-T4 er både større og tyngre enn forgjengeren, men med mer vekt får du også bedre batteri, innebygd bildestabilisering, nye filtre og mye mer.

26. februar 2020 av Sarah Marie Winter

På tross av den store suksessen Fujifilm har fått med kameraer med APS-C- og mellomformatbrikke, har de ingen intensjoner om å gå inn i fullformatmarkedet.

I stedet fortsetter de med å forbedre de populære modellene i blant annet X-serien, og det nyeste skuddet på stammen er det nettopp annonserte X-T4.

> Les også: 5 gode grunner til å velge speilløst systemkamera

Fujifilm X-T4

Den nye bildestabiliseringen gjør at det vil bli lettere å fotografere håndholdt med de 18 av Fujfilms 29 objektiver med X-fatning som ikke har innebygd bildestabilisering.

© Fujifilm

Slutt på rystede bilder i svakt lys

Og hva kan så denne modellen, som den bare 18 måneder gamle forgjengen, X-T3, ikke kunne? Den viktigste nyheten i X-T4 er den innebygde bildestabiliseringen som tilhengerne har mast om i årevis.

Bildestabiliseringen gjør det mye lettere å fotografere og filme håndholdt med Fujifilm-objektivene som ikke har bildestabilisering selv. (Det er de som ikke har forkortelsen OIS i navnet.)

Det gjør også X-T4 både større og tyngre enn X-T3. Det ser imidlertid ut til at Fujifilm har klart å få funksjonen til å ta mindre plass enn tidligere, for vekten har bare økt med 68 gram. 

> Les også: Speilløst systemkamera - Tiårets store vinner

Fujifilm X-T4

Der LCD-skjermen på X-T3 hadde 1,04 millioner punkter, har den fleksible LCD-skjermen på X-T4 hele 1,62 millioner punkter, noe som gir bedre detaljgjengivelse.

© Fujifilm

Selfieskjerm og nye filtre i X-T4

Av andre nyheter kan vi nevne en fleksibel skjerm som kan vris innover og være beskyttet under for eksempel transport, og utover så det er enkelt å ta for eksempel selfier og familiebilder på ferien. 

X-T4 får også en ny bildestil, eller filmsimulering, som det heter hos Fujifilm. "Bleach Bypass" etterligner en metode man brukte på negativer i analogfotografiets tid, som forsterker kontrasten og demper fargene. 

> Les også: Nye objektiver fra Fujifilm slår to rekorder

Bedre batterikapasitet

Mens Fujifilm X-T3 kunne ta opptil 390 bilder på én opplading, kan du med det nye og større batteriet i X-T4 ta opptil 500 bilder, eller 600 bilder, hvis du bruker den nye, strømbesparende tilstand. 

I tillegg lover Fujifilm blant annet raskere autofokus og forbedret øyegjenkjenning, en mer lydsvak lukker og en hastighet på 15 til 20 bilder i sekundet, alt etter om du bruker den mekaniske eller elektroniske lukkeren. 

> Læs også: Få oversikt over bildebrikkestørrelsene

Fujifilm X-T4

Fujifilm X-T4 er en anelse tykkere enn forgjengeren, men ellers er det stilrene retrodesignet beholdt, og de aller fleste knappene sitter som på X-T3. 

© Fujifilm

Fujifilm X-T4 vil være tilgjengelig i sølv og grått og forventes å komme i salg i slutten av april. Prisen for huset alene kommer til å være 18 999 kroner. 

Det er ikke så verst med tanke på hva du får, men likevel 2700 kroner mer enn hva du må ut med for den nærmeste konkurrenten, Sony A6600. Vi gleder oss til å finne ut av om X-T4 er verdt pengene. 

Les mer om det nye kameraet her

> Les også: Få oversikt over kameratypene

Kanskje du er interessert i...