Mand med Nikon Z 7 II


© Nikon

Nikon Z 6 II og Z 7 II: Takler øyefokus på dyr og mennesker

Nikon har nettopp lansert to nye fullformatkameraer. Modellene Z 6 II og Z 7 II kommer i løpet av vinteren 2020, og de er fullpakket av forbedringer.

14. oktober 2020 av Christian Trant

Nikon har nettopp lettet på sløret for hva vi kan forvente oss av de to nye fullformatkameraene Nikon Z 6 II og Z 7 II, som vil komme i salg i butikkene i løpet av vinteren 2020.

Kameraene bygger videre på Z 6 og Z 7, og de inneholder en rekke forbedringer som ordner opp i noe av den kritikken Nikon-fans har hatt mot de forrige modellene.

Her ser vi nærmere på noen av de største overraskelsene ved de nye kameraene. 

Nikon Z 7 II


© Nikon

Hva er forskjellen på Nikon Z 6 II og Z 7 II?

Begge de nye kameraene hører til Nikons Z-serie, men Z 6 II er billigere og rettet mot entusiaster, mens Z 7 II er noe dyrere og laget for profesjonelle. Nikon Z 7 II er priset til å koste 38990 kroner, og Nikon Z 6 II er satt til å koste 25990 kroner.

Ifølge Nikon er Z 7 II for fotografer som vil ha bilder i beste kvalitet, mens Z 6 II i større grad er et allroundkamera og for eksempel egnet for fotografer som også jobber med video.

Forskjellene er tydelige i spesifikasjonene under. Ikke la deg lure av at Nikon Z 6 II kan ta flere bilder i sekundet og har en buffer som takler flere råformatbilder før den må tømmes. Det skyldes bare at Nikon Z 7 II tar bilder med flere megapiksler, og derfor får bufferen raskere det veldig travelt.

Nikon Z 7 II

45,7 megapiksler
64–25600 ISO
Opptil 10 bilder pr. sekund
En buffer som takler opptil 50 råformatbilder og 200 jpeg før den må tømmes
493 autofokuspunkter
4K-oppløsning med 60 bilder i sekundet

Nikon Z 6 II

24.5 megapiksler
100–5100 ISO
Opptil 14 bilder pr. Sekund
En buffer som takler opptil 124 råformatbilder og 200 jpeg før den må tømmes
273 autofokuspunkter
4K-oppløsning med 60 bilder i sekundet

Nikon Z 6 II og Z 7 II takler øyefokus

Ifølge Nikon er autofokus-yteevnen blitt forbedret markant i forhold til den vi første gang kunne oppleve i Nikon Z6 og Z7. Forbedringen består av at du nå kan bruke ansikts- og øyeregistrering i det brede AF-fokus-området. 

I de forrige modellene, Nikon Z 7 og Z 6, er denne funksjonen nemlig bare tilgjengelig via Auto-AF, noe som gjør at kameraet bestemmer hvor det vil fokusere – og på hvilket ansikt. 

Ved å tilføre funksjonen i et bredere område kan du nå i Nikon Z 6 II og Z 7 II selv velge hvilket ansikt du vil fokusere på, når det står flere personer i menneskemengde. 

> Les også: Sony A7C er verdens minste fullformatkamera

Nikon Z 6 II og Z 7 II tar nå flere korttyper

Brukere av Nikon Z 6 og Z 7 har kritisert at modellene Z 6 og Z 7 bare kunne ta XQD-kort, og nå er det også blitt fikset på dette.

Nå har begge de nye kameraene to kortinnganger hvor du kan sette inn både UHS-II SD-kort, XQD og CFexpress.

Det gjør at du for eksempel kan ta jpeg på det ene kortet og råformatbilder på det andre. Du kan også velge å legge videoer på det ene og bilder på det andre og gjøre det enklere å sortere opptakene dine.

> Les også: Derfor er et fullformatkamera best

Nikon Z 7 II


© Nikon

Nikon Z 6 II og Z 7 II kommer med to nye prosessorer

Nikon har gjort de to nye kameraer raskere og sterkere ved hjelp av to nye prosessorer som heter Expeed 6.

Prosessorene gjør at du kan fotografere uten pauser, og at autofokus arbeider raskere når motivet krever det. Dette gjelder for både når du filmer og fotograferer.

> Les også: Dette er det beste kameraet mellomklassen

Nikon Z 7 II


© Nikon

Nikons app gjør det lettere å oppdatere kameraet

Nikon-appen SnapBridge gjør det nå mulig å oppdatere internprogrammet i kameraet via for eksempel smarttelefon eller nettbrett.

Du kan også bruke applikasjonen til å filme eller ta bilder med kameraet ditt, for SnapBridge kan fungere som en fjernkontroll.

Du kan enkelt legge til emneknagger opphavsrettsinformasjon i bildene dine, noe som også er nytt.

> Les også: Verdensnyheter i fullformatkameraet Sony A7S III

Kanskje du er interessert i...