Nytt profesjonelt speilløst systemkamera fra Canon

Den nye Canon EOS R3 er fullpakket med flotte funksjoner - blant annet én som mange fotografer har savnet siden de analoge dagene.

© Canon

Ny toppmodell fra Canon byr på en helt spesiell funksjon

Canon EOS R3 er et nytt speilløst systemkamera rettet mot profesjonelle sports- og pressefotografer, og det har blant annet blitt utstyrt med en teknologi som er helt banebrytende for Canons digitale kameraer.

14. april 2021 av Sarah Marie Winter

Hvis du er en av dem som fotograferte i den analoge tidsalderen, kjenner du kanskje igjen en av funksjonene i den nye Canon EOS R3, som nettopp har blitt lansert.

Kameraet skiller seg fra konkurrentens toppmodeller ved å ha den spesielle Eye Control-funksjonen, som lar fotografen kontrollere AF-punktet gjennom søkeren – med øyet.

Funksjonen fantes i de analoge modellene EOS 3 og EOS 5, men av ukjente årsaker var den ikke inkludert i de digitale modellene, og Canon EOS R3 er dermed det første Canon digitale kameraet som har funksjonen.

> Les også: Få kontroll på bildebrikkestørrelsene

Canon EOS R3 tar 30 bilder i sekundet 

Det nye Canon EOS R3

Med 30 bilder i sekundet og øyestyrt autofokus, retter Canon med det nye EOS R3 seg mot sportsfotografene. 

© Canon

Canon EOS R3 retter seg mot profesjonelle sports- og pressefotografer som må kunne fryse motiver i rask bevegelse og situasjoner som er over på sekunder.

Kameraet er det første EOS-kameraet med en helt ny 35 mm bakgrunnsbelyst og stablet CMOS-sensor og en DIGIC X-bildeprosessor. Den gjør det mulig å ta 30 bilder per sekund med AF- og AE-sporing.

Det er også utstyrt med et Dual Pixel CMOS autofokussystem som kan spore både ansikter og øyne, og Canon opplyser at et nytt motiv vil bli lagt til kameraets AF-sporing senere.

> Læs også: 5 gode grunner til å fotografere i råformat

Ligner på EOS-1D-kameraene

Designmessig ligner kamerahuset med det integrerte grepet de kjente toppmodellene i EOS-1D-serien, og du vil også kunne forvente samme holdbarhet og støv- og vanntetthet, lover produsenten.

Pris og dato for når kameraet vil være tilgjengelig for kjøp vil snart bli oppdatert.

Populære teleobjektiver til RF-serien

Samtidig som Canon EOS R3 blir lansert, har Canon også avduket to RF-versjoner av sine mest populære speilreflekskameraer, 400mm F2.8 og 600mm F4.0.

Begge objektivene er oppdatert med forbedrede nærbilder og en 5,5-graders optisk bildestabilisering. Som noe nytt byttes blenderåpningen i 1/8 blenderåpningstrinn, noe som gjør det lettere å ta opp video i skiftende belysning.

I tillegg har strømforsyningen gjennom RF-objektivfeste blitt økt. Det gir raskere autofokus, ettersom autofokushastigheten avhenger av hvor mye strøm som kan brukes på linsen.

Canon RF 400mm F2.8L IS USM og Canon 600mm F4L IS USM vil være tilgjengelig for kjøp fra  juli og fremover, til henholdsvis cirka 145 000 kroner og 155 000 kroner.

> Les også: Dette må du vite før du kjøper et objektiv

Nytt makroobjektiv fra Canon

Det nye makroobjektivet har en spennende funksjon som gjør det verdt å vurdere det også for portrettfotografer.

© Canon

Nytt objektiv til makro og portretter

Sist men ikke minst, kommer et helt nytt objektiv, RF 100mm F2.8L. Linsen har en maksimal forstørrelse på 1,4 ganger og retter seg derfor hovedsakelig mot makrofotografer.

Men også portrettfotografer kan dra nytte av det moderate teleobjektet. Det gir, som noe helt nytt, muligheten til å justere kvaliteten på de delene av bildet som er ute av fokus.

Ved å flytte optiske elementer kan objektivet prioritere om det er området foran eller bak fokuspunktet som skal være uskarpt, og det gir flere muligheter til å være kreativ i portrettfotografering.

Canon RF 100mm F2.8L MACRO IS USM vil være tilgjengelig for kjøp fra juli.

> Les også: Dette er alt du må vite om makrofotografering

Kanskje du er interessert i...