© Digital FOTO

Test: De minste fullformatkameraene

De store fullformatbrikkene leverer suveren bildekvalitet. Vi har testet de minste og letteste modellene med denne store bildebrikken.

Tidligere krevde kameraer med stor fullformatbrikke et solid innhugg i lommeboken, og utstyret var stort og tungt.

Slik trenger det ikke å være lenger, for de fleste kameraprodusentene byr nå også på kompakte fullformatkameraer til overkommelige priser.

Det er blant annet fraværet av speil som gjør det mulig å lage kameraerne mindre enn før.

De minste modellene med fullformatbrikke er noenlunde like store som mange kameraer med den mindre APS-C-brikken, og det selv om bildebrikken er mer enn dobbelt så stor.

>Les også: Få kontroll på bildebrikkestørrelsene

Fem fullformatkameraer i test

Vi har testet fem av de minste speilløse systemkameraene med den store fullformatbrikken i byens parker og gater, hvor de er perfekte for gatefotografer som vil på oppdagelsesferd med lite og lett utstyr.

Lær deg alt om å bruke kameraet ditt i videoserien «Fotoskolen» i Fordelssonen. 

Panasonic Lumix DC-S5

I testen sjekker vi blant annet ergonomien og betjening, og i det store poengskjemaet kan du se hvilke kameraer som er best i de forskjellige kategoriene.

© Digital FOTO

Disse kameraer er med i testen

Canon EOS RP

Nikon Z 5

Panasonic Lumix DC-S5

Sigma fp

Sony A7C

Du kan lese hele testen i Digital FOTO nr. 3/2021, hvor vi gir poeng for en lang rekke underkategorier, så du blant annet enkelt kan se hvilket kamera som har den beste søkeren eller best øyefokus.

>Les også: Derfor er et fullformatkamera best

Vinneren av testen blir automatisk nomineret til årets kamera for 2021, som vi kårer mot slutten av året. Her møter de de andre nominerte vinnerne av kommende kameratester.

Kanskje du er interessert i...