Nikon W300 under vann
På dypt vann

Nye Nikon W300 takler 30 dybder på 30 meter uten ekstrahus.

© Nikon

Nytt kamera: Nikon lanserer hardført kamera med 4K-video

Det nyeste skuddet på stammen med kameraer som tåler vann og juling, er COOLPIX W300, som er oppdatert på blant annet video- og støtfronten siden forrige modell fra Nikon.

Flere og flere nye actionkameraer kommer på markedet fram mot sommeren, og nå kommer også Nikon med et nytt og værbestandig kamera, COOLPIX W300. 

Her får du fem av de viktigste faktaene om det nye kompaktkameraet:

1. Det er et robust kamera

Du kan ta med kameraet helt ned på 30 meter uten et ekstra kamerahus. 

På land har du også en rekke fordeler – det tåler nemlig ned til –10 C°, er støvtett og kan falle fra 2,4 meter uten å ta skade av det.

2. Det tar gode bilder

Den bakbelyste CMOS-bildebrikken tar bilder med en oppløsning på 16 megapiksler, mens det lyssterke F2.8-objektivet, som tilsvarer 24–120 mm, gir mulighet for å knipse i svakt lys – f.eks. under vann.

Les også: Nyt Olympus Tough: Tåler juling og gir bedre bilder

3. Det kommer tett på

Kameraet har 5x optisk zoom og Nikons spesielle 10x Dynamic Fine Zoom, som ifølge produsenten gjør det mulig å zoome dobbelt så langt inn som med optisk telefoto, uten at det går ut over den høye bildeoppløsningen.

Nikon COOLPIX W300 i jord
Fikser litt av hvert

Kameraet er tettet mot støv og tåler fall fra 2,4 meter.

© Nikon

4. Det filmer i 4K

Du kan filme 4K-video med 30 bilder i sekundet, og en ny eksponeringslås skal dempe rystelsene når lyset endrer seg, noe som skjer ofte under vann.

5. Det har GPS og SnapBridge

Du kan logge og geotagge opptakene dine med GPS, og i tillegg har kameraet skrittteller, høyde/dybdemåler og måling av luft- og vanntrykk. Med SnapBridge-oppkobling er det også enkelt å synkronisere bilder med en smarttelefon, pluss at den kan brukes som fjernkontroll.

Nikon COOLPIX W300 kommer i butikkene i slutten av juni til en pris på 4590 kroner.

Nikon COOLPIX W300
Lettvekter

Det nye kompaktkameraet fra Nikon veier 231 gram med batteri og minnekort.

© Nikon

Kanskje du er interessert i...