Fjern bakgrunn på bilde-app

Denne appen for frilegging av bilder gjør det enklere å fjerne bakgrunnen.

Guide: De beste appene for frilegging av bilder

Du har flere muligheter for å frilegge bildene dine raskt og enkelt. Vi gir deg de beste appene akkurat nå, som fikser jobben for deg.

1. januar 2018

Frilegging av bilder kan være en kronglete og tidkrevende jobb. Særlig hvis du bare vil fjerne bakgrunnen fra noe du raskt vil ha opp og selge på for eksempel Facebook.

Du kan selvfølgelig bruke Photoshop eller andre onlinetjenester, men noen ganger er det bare greiere hvis du kan frilegge bildet allerede på telefonen som har tatt bildet.

Vi har funnet de beste appene som kan spare deg for tid, hvis frilegging av bilder må gå fort.

> Les mer om Photoshop her

Frilegg bildene dine med Product App

Den allerede populære foto-appen Camera51 har tatt utfordringen med å skjære ut bakgrunnen fra bildet ditt. De har utviklet appen Product App for frilegging av bilder, som raskt og enkelt gjør om bildet ditt til et produktbilde på en fin, hvit bakgrunn.

Du tar bare et bilde av for eksempel kameraet eller skoene du vil selge, på en ensfarget bakgrunn, og så isolerer appen produktet ditt, fjerner bakgrunnen, setter inn en hvit bakgrunn og legger til litt skygge.

Er du ikke helt fornøyd med frileggingen, kan du finjustere lys og andre detaljer selv.

Se en demonstrasjon av hvordan Product App fikser frilegging av bilder og setter inn en hvit bakgrunn her.

Appen Product Camera til frilegging av bilder kan du laste ned til Android via Google Play her.

Frilegg bildene dine med Photoshop Mix

Med appen fra Adobe Photoshop Mix kan du frilegge bildet ditt enkelt. Appen er gratis og fungerer godt hvis du har en jevn bakgrunn.

Med appen har du mulighet for å jobbe med det motivet du har frilagt. Deretter kan du speilvende motivet, forstørre det og velge en annen bakgrunn eller bilde.

Selv om en app for frilegging av billeder er smart, får du likevel mer kontroll hvis du bruker et bildebehandlingsprogram til å fjerne bakgrunnen på bildet ditt. I denne videoen kan du lære alt du må vite om frilegging av bilder i Photoshop.

Finn Photoshop Mix til Android her.

Last ned Photoshop mix til iPhone her.

Photostop Mix frilegging App

Photoshop Mix brukte mindre enn et minutt på å frilegge dette bilde. Med bare litt mer tid kan du få gjenstanden til å stå enda skarpere.

© Digital FOTO

Background Eraser: superimpose

Du har også mulighet for å bruke appen Background Eraser: superimpose til å frilegge bildene dine. Det som er bra med denne appen, er at frileggingen tar omtrent like lang tid som å uttale navnet.

Eraser byr på noen litt andre muligheter enn andre apper som kan frilegge. Her er det mulig å legge det frilagte bildet ditt inn på en allerede tilgjengelig bakgrunn. I bildeeksempelet under har vi plassert gjenstanden på en farget bakgrunn.

> Du finner appen til iPhone her.

Vil du ha enda flere stilige og spennende fotoapper til telefonen din? Les mer her.

© Digital FOTO

Frilegg bildene dine med Touch Retouch

Noen ganger er det ikke nødvendig å fjerne hele bakgrunnen. Iblant er det en irriterende lyktestolpe eller søppelbøtte du vil fjerne fra bakgrunnen i bildet ditt.

Med appen Touch Retouch kan du enkelt laste opp bildet i appen og la den gjøre resten når du har fortalt den hva du vil ha fjernet fra bildet.

Appen koster 22 kroner og kan lastes ned til iPhone her.

Last ned appen til Android for 20 kroner her.

Appen virker selvfølgelig også med bilder du har tatt med det vanlige kameraet ditt. Har kameraet Bluetooth eller Wi-FI-deling, kan du enkelt overføre bildet til telefonen din.

> Les også: Dette kan du gjøre med Bluetooth i kameraet

Har du lyst til å bli bedre på å fotografere med det profesjonelle kameraet ditt, har vi laget en e-bok på 42 sider som gjør deg til en bedre fotograf. Finn den her.

Touch Retouch frilegging

I dette eksempelet har vi fortalt appen at vi vil fjerne gjenstanden som ødelegger et vakkert bilde ved havet.

© Touch Retouch

Kanskje du er interessert i...