Den nye versjonen av Luminar fokuserer spesielt på at bildebehandling skal være for alle, og det skal være enkelt og gå fort.

© Luminar

Luminar AI gjør det raskere og enklere å behandle fram flotte bilder

Den nye applikasjonen fra Luminar bygger på kunstig intelligens, noe som gir raskere resultater når du behandler bilder. En rekke smarte skyveknapper gjør det blant annet enklere å behandle portretter og landskap.

3. september 2020 av Christian Trant

Ny utgave av Luminar kommer til jul 

Luminar AI er en ny applikasjon for bildebehandling, som er annonsert til å komme i julen 2020. Programmet bygger utelukkende på kunstig intelligens, og all bildebehandlingen blir gjort med skyveknapper.

Luminar AI finner selv de relevante områdene å behandle, og du velger i hvor stor grad effekten skal ta tak.

Derfor henvender Luminar AI seg spesielt til de som på en enkel måte vil ha enda flottere bilder, og som ikke har lyst til å fordype seg ned på detaljnivå manuelt.


Skap flottere portretter lynraskt

Det er spesielt enkelt å behandle portretter med funksjonene Body AI og Face AI. Funksjonene gjør at det går lynraskt å redigere hudtoner, noe som er et ideelt verktøy til portrettbilder.

Med verktøyet Iris AI er det også blitt lett å skape liv i øynene til modellen. Luminar AI identifiserer selv øynene til motivet ditt, og du velger i hvor stor grad øynene skal få mer liv og ekstra farge.

Skyveknappen Skin AI gjør det enkelt og raskt å fjerne urenheter i huden. Det er Luminar AI selv som identifiserer områder med hud i bildet. Deretter flytter du skyveknappen mot høyre til du er fornøyd med resultatet.

> Les også: Nybegynnerens guide til portretter

Luminar AI til portretter

Luminar AI er veldig brukervennlig. Du trekker i skyveknappen og velger i hvor stor grad bildet skal bli manipulert.

© Luminar AI

Gjør landskapsbildene dine mer dramatiske

Luminar AI kommer også med en rekke spesifikke verktøy som gjør det enklere å behandle landskapsbildene dine.

Det har blant annet blutt mye enklere å gjøre himmelen i landskapsbildene dine mer intens og blåere med Sky Enhancer og Atmosphere AI. Begge verktøyene hjelper deg med å skape en mer detaljrik himmel, men funksjonene henter også fram flere detaljer i for eksempel overeksponerte skyer.

Hvis himmelen ikke står til å redde, kan du også bruke verktøyet Sky AI, hvor det er mulig å lage en helt ny himmel på noen få sekunder.

Luminar AI finner selv ut av hvor den nye himmelen skal inn på bildet, og så styrer du selv hvordan den best komplimenterer det originale landskapet.

Det er også blitt mulig å gjøre bilder av solnedgangen mer dramatiske med verktøyet Golden Hour. Ved hjelp av en skyveknapp kan du gjøre gule, oransje og røde farger mer intense.

> Les også: 5 tips som gir deg flottere bilder av solnedgangen

Luminar AI skyveknapp til landskap

Med Luminar AI går bildebehandlingen raskt, men du bestemmer ikke over behandlingen av enkeltdetaljene i bildet.

© Luminar AI

Ferdige maler gir umiddelbare resultater

Med ferdige maler har det blitt mulig å kickstarte bildebehandlingen og få raskere resultater.

Funksjonen Templates gjenkjenner deler av bildet ut fra både motivet og fargene. Deretter kommer programmet med sitt forslag til hvordan bildet blir flottere.

Templates er mer enn bare en rekke forskjellige filtre, for Luminar finner enkelte detaljene i bildet og sørger for at de får mer karakter.

Her er det igjen kunstig intelligens som gjør jobben, og du velger bare malen som passer best.

> Les også: Store nyheter i Photoshop og Lightroom

Luminar AI er ute som en applikasjon, men også som et plug-in, et programtillegg, til både Windows og macOS.

Få bildebehandlingsprogrammet Skylum Photolemur helt gratis 

Hvis Luminar AI høres ut som noe for deg, kan det passe bra å begynne med å teste Photolemur 3 helt gratis. Også Photolemur 3 bruker kunstig intelligens, og programmet er svært brukervennlig.

Som abonnent på Digital FOTO får du Photolemur 3 gratis, og programmet er ideelt for hvis du vil forenkle bildebehandlingen din.

Programmet analyserer bildene dine og fikser på lys, farger og mye annet. Alt du må gjøre, er å åpne bildet.

Så fort du har åpnet et bilde i programmet, begynner det å analysere en lang rekke bildedetaljer, og etter noen sekunder er farger, kontrast, lys og mye annet forbedret.

Kanskje du er interessert i...