Canon EOS-1D X Mark III går for gull

Etter en forsiktig start er Canon nå klare med alle detaljene om EOS-1D X Mark III. Dette rå speilreflekskameraet er som skapt for naturfoto og skal bli med sportsfotografene til OL i Tokyo til sommeren.

7. januar 2020

I oktober 2019 gikk Canon ut med noen overordnede detaljer om sitt nye flaggskip for speilreflekskameraer. 

I dag – med et drøyt halvår til OL i Tokyo – har Canon sluppet alle spesifikasjonene for toppmodellen sin innen speilreflekskameraer, EOS-1D X Mark III.

Canon EOS-1D X Mark III

Canon EOS-1D X Mark III ligger perfekt i store hender, men veier intet mindre enn 1440 gram.

© Canon

Canon EOS-1D X Mark III er utrettelig

Det er over 100 nyheter i EOS-1D X Mark III sammenlignet med EOS-1D X Mark II. Det dreier seg blant annet om ny bildebrikke, ny lukker, ny skjerm og nåtidens store trend, øyeregistrerende autofokus.

Ikke minst oppløsningen har vært gjenstand for mye gjetting, da Sony tidligere lanserte toppmodellen sin for sportskameraer i form av Sony A9 II med 24,0 megapiksler.

Her i redaksjonen hadde vi da også regnet med en oppløsning på minst samme nivå, men Canon EOS-1D X Mark III må nøye seg med 20,0 megapiksler. Canon opplyser imidlertid at de har forbedret low pass-filteret som sitter foran bildebrikken for å styrke detaljnivået.

Argumentet for den relativt lave oppløsning er selvfølgelig at sportsfotografer ikke trenger piksler, men hastighet, og her holder Canon veldig godt følge. EOS-1D X Mark III tar nemlig opptil 20 bilder i sekundet med live view og 16 når man bruker søkeren. 

Enda mer imponerende er det at Canon EOS-1D X Mark III ikke blir utslitt. Det tar nemlig mer enn 1000 bilder i serie før bufferen er full. Dette er de helt alene om, og det er veldig imponerende.

Nyheter i Canon EOS-1D X Mark II.

Det er intet mindre enn 102 nyheter i EOS-1D X M ark III sammenlignet med forgjengeren, EOS-1D X Mark II.

© Canon

Et beist av et kamera til over 80 000 kroner

Bildene lagres på forrykende raske CFexpress-kort, som med en typisk hastighet på rundt 1400 megabyte i sekundet er mye raskere enn SD-kort. EOS-1D X Mark III har også plass til hele to CFexpress-kort.

Canon lover opptil 2850 bilder per opplading, og man kan filme i meget høy oppløsning på opptil 5,5K. Det er også blitt plass til en ny berøringsfølsom styrespak, og det er lys i alle knappene.

Canon EOS-1D X Mark III kommer til å koste 82 999 blanke norske kroner, men da er man altså også utstyrt med et beist av et kamera som kan følge selv de raskeste dyr og OL-atleter helt til målstreken.

Vi har allerede testet Canon EOS-1D X Mark III, og du kan lese om opplevelsene våre her

Canon EOS-1D X Mark III

Det er lys i alle knappene. Merk deg ellers den nye berøringsfølsomme styrespaken øverst på høyre side under "AF-ON".

© Canon

Kanskje du er interessert i...