Nye oppdateringer til Adobe Lightroom

Slik ser Lightrooms nye panel 'Profiler' ut. Det nye panelet skal hjelpe deg med å spare tid på redigeringen. 

© Adobe

Spennende oppdateringer til Adobe Photoshop Lightroom

Både Lightroom Classic CC, Lightroom CC og Adobe Camera Raw har fått en overhaling, og oppdateringene byr blant annet på nye fargeprofiler, displayprofiler og skriverprofiler.

4. april 2018 av Sarah Marie Winter

I dag har Adobe lansert en omfattende oppdatering av de tre programmene Lightroom Classic CC, Lightroom CC og Camera Raw.

Oppdateringen inneholder blant annet seks nye Adobe Raw-profiler, over 40 nye Creative-profiler, en ny profil-browser og en håndfull nye funksjoner og forbedringer av de eksisterende.

Funksjonen som før het Camera Profiles, er nå døpt om til Profiles, og hele panelet er blitt flyttet slik at det er lettere å finne for brukerne.

I Adobe Camera Raw og Lightroom Classic CC lå funksjonen tidligere under fanen Camera Calibration, men nå er den flyttet opp til fanen Basics. I Lightroom CC er den blitt flyttet opp til toppen av redigeringspanelet.

Adobe har også flyttet den populære funksjonen Dehaze til Basics-panelet.

> Les flere nyheter og tips for Photoshop Lightroom her

kreative profiler i Lightroom

Med de nye kreative profilene i Lightroom er det nå blitt enda enklere å jobbe med Lightroom. Her har vi tre eksempler på svart-hvite profiler som du kan få med ett klikk. 

© Adobe

Nye kreative profiler i Lightroom

Ifølge Adobe blir bildebehandlingen nå raskere og enklere, for fremover vil du kunne gi bildene dine en av de over 40 forskjellige Creative-profilene samt øke og dempe effekten med en skyveknapp. 

Profilene er delt opp i sjangrene Artistic, Modern, Vintage og Blach & White. De kan brukes på både raw-bilder og jpeg-bilder.

I tillegg har Adobe jobbet med noen av de mest populære skaperne i Lightroom Presets for å lage en håndfull tredjepartsprofiler, og noen av dem er allerede tilgjengelige. 

Det er blant andre fotografene Brian Matiash, Jared Platt og Matt Kloskowski som står bak profilene. Du kan lese mer om oppdateringene på Adobe's blog

I videoen under viser Adobe hvordan du bruker profilene i Lightroom:

Camera Raw får også nye profiler

Dessuten får brukere av Adobe Camera Raw nå seks nye profiler å jobbe med. Der det tidligere bare var én standardprofil, kan man nå velge mellom profilene Color, Monochrome, Landscape, Neutral, Portrait og Vivid.

Meningen med profilene er at fotografer skal kunne få et sammenhengende uttrykk i bildene sine, uansett hvilket kamera de har brukt.

Her i redaksjonen gleder vi oss til å teste de nye funksjonene, og du kan snart lese mer om de nye oppdateringene her på siden. 

> Vil du ha full kontroll på Lightroom? Da kan du få vår splitter nye kursbok med 100 tips og kurs for Lightroom, Photoshop og Elements med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...