Palani Mohan

Ørnejegerne i Mongolia lever under ekstreme forhold. Palani Mohan har opplevd litt av hvert på turene sine til Mongolia. Ikke minst er kulden en stor utfordring. 

© Palani Mohan

I hælene på verdens siste ørnejegere

Fotografen Palani Mohan trosser 30 kuldegrader og det harde livet i Mongolia for å fotografere verdens siste ørnejegere. Se de fascinerende bildene og møt fotografen i Digital FOTO.

27. juni 2018

Lyset treffer ansiktet til jegeren, som er garvet av den ubønnhørlige solen og kulden i området, og fotografen Palani Mohan presser pekefingeren mot utløseren for å forevige dette øyeblikket.

Men ingenting skjer. Hans Pentax 645 reager ikke.

De mer enn 30 kuldegradene har igjen tappet batteriet for all kraft.

Varmer batteriene på kroppen

Palani Mohan røsker ut batteriet og stikker hånden inn under klærne sine. Hånden hans fumler seg vei opp til armhulen, hvor et nytt batteri sitter tapet fast.

Fotografen har hele kroppen klistret opp med batterier, fordi kroppsvarmen hans er det eneste som kan holde strømkilden i live i kulden.

Han bytter batteri igen og rekker å ta ett bilde før også dette batteriet gir opp.

Han fumler seg fram til det neste batteriet på kroppen, bytter og knipser igjen.

Den voldsomme kulden får øynene hans til å renne, så Palani Mohan aner ikke om bildene er skarpe eller ikke. Han skynder seg bare å fotografere når batteriene tillater det.

Palani Mohan

Palani Mohan var bare 17 år gammel da han først fikk øynene opp for Mongolia. Imidlertid skulle det ta litt tid før han reiste til landet for første gang. 

© Palani Mohan

Ingenting er verre enn å gå glipp av et flott motiv

“Ingenting er verre for en fotograf enn å se et flott motiv, men ikke å kunne fange det. På kvelden, da jeg falt i søvn i soveposen min, hadde jeg mareritt om alle bildene jeg gikk glipp av den dagen”, forteller Palani Mohan over Skype fra Hongkong, hvor han bor med kona si og de to sønnene deres.

Gjennom seks år har han som fotograf fulgt Mongolias tradisjonsrike ørnejegere, og i 2016 ga han ut boken “Hunting with Eagles: In the Realm of the Mongolian Kazakhs”. 

Vi ble fascinerte av fotografen, som trosser 30 kuldegrader for å fotografere de like fascinerende ørnejegerne. Derfor kan du møte Palani Mohan i det nye  nummeret av Digital FOTO. 

Palanis beste råd til deg som jobber i områder med streng kulde:

  1. Forbered deg på at det blir vanskelig.
  2. Vær sikker på at du kan lade batterier i bilen
  3. Unngå å ta for mange bilder – det sluker for mye strøm fra batteriet.
Palani Mohan

Palani Mohans sterke bilder er tatt i svart-hvitt og vi kommer helt tett på både ørner og jegere. 

© Palani Mohan

Du kan se flere bilder og lese mer om Palani Mohan og hans spennende opplevelser i Mongolia i det aktuelle nummeret av Digital FOTO.

Kjøp bladet i butikken eller tegn et abonnement i dag og les artiklen med én gang på smarttelefonen eller nettbrettet ditt med magasinappen vår Wype. Her kan du også lese de ti siste utgavene av Digital FOTO.

> Prøv to numre av Digital FOTO og få en lekker kameraveske for bare 98 kroner inkl. porto og eksp. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...