Canon EOS 5DS

Flashback: Utstyret vi ønsket oss i 2015

Vi sjekker arkivene og tar en titt på utstyret som har imponert oss mest gjennom årene. Vi har set tilbake på 2004, 2007 og 2011, og nå er tiden kommet for 2015.

I fjor var det både gamle kjenninger og nye overraskelser som imponerte og føk rett inn på ønskelisten.

Beste speilreflekskamera

i 2015 var Canon igjen på alles lepper. De lanserte nemlig Canon EOS 5DS, som kunne skryte av 50,3 megapiksler, flott detaljnivå, tiltalende farger og rask autofokus.

Det holdt det det lovte, og derfor ble 5DS årets speilreflekskamera.

Beste systemkamera

På systemkamerafronten fikk Olympus oss til å puste tungt. Olympus OM-D E-M5 Mark II var nemlig lynrask og hadde fremragende bildstabilisering og en flott design. En nyklassiker og et blinkskudd fra Olympus.

Beste zoomkamera

Blant zoomkameraene slo Nikon verdensrekorder med P900. Kameraet hadde – og har – en brennvidde på 200 mm. Det gjør deg i stand til å ta bilder av månen.

via GIPHY

Du kan lese alle anmeldelsene våre i Utstyrsguiden her.

Andre favoritter

Forholdsvis ukjente Fotopro stakk av med tittelen som årets stativ for sitt CT5A, HERO4 Black fra GoPro ble årets actionkamera, og TOKINA AT-X PRO 12–28MM F4.0 DX ble årets beste objektiv for APS-C.

I desember lanserte programvareprodusenten DxO minikameraet DxO One, som man må bruke sammen med en smarttelefon. Det var spennende med en ny kameraprodusent på banen, og det var også gode takter fra kameraet.

> Les om hva vi ønsket oss i 2004.

> Les om hva vi ønsket oss i 2007.

> Les om hva vi ønsket oss i 2011.

Kanskje du er interessert i...