Mann og kvinne på ferie

Bruk kameraets GPS når du reiser rundt i utlandet, for da kan du gå på oppdagelsesferd og etterpå sjekke hvor du tok bildene dine.

© Shutterstock

Redaksjonen anbefaler: 3 gode fotoprodukter til ferien

Ferien er rett rundt hjørnet, og det er en perfekt anledning for å skjemme bort deg selv med nytt fotoutstyr. Vi ser nærmere på tre produkter som garantert gir noen ekstra sommerfugler i magen opp mot avreise.

24. juni 2020

Om du så har planer om å reise innenlands eller skal til utlandet, kan nytt fotoutstyr i kofferten gi deg enda flere sommerfugler i magen. 

Derfor har vi her i redaksjonen sett nærmere på en rekke produkter som vil krydre tilværelsen når du reiser.

1. Hähnel Captur Timer Kit

Ferie og solnedgang henger unektelig sammen, og derfor vil en trådløs fjernutløser være en glimrende gave til deg selv. 

Fjernutløseren er ideell for når du jobber med lange lukkertider og timelapsevideoer der kameraet er ekstra følsomt for selv de minste rystelser. 

Du kan for eksempel lage en timelapsevideo av solnedgangen eller menneskemylderet i storbyen. 

> Les også: Sik lager du en timelapsevideo 

Hähnel Captur Timer Kit

Hähnel Captur Timer Kit er tilgjengelig til de fleste kameramodeller. Pass på at du kjøper riktig fjernutløser til kameraet ditt.

© Hähnel

2. Peak Design Travel Tripod

Peak Design forteller selv at de har brukt fire år på å lage dette stativet, som har samme diameter som en vannflaske når det er sammenslått - noe som gjør det ideelt for reiser.

På tross av at stativet er svært lite når det er slått sammen, dekker det likevel alle behovene du har når på reise. Stativet har en maksimal høyde på 1.52 meter, og det fås i både aluminium og karbon. 

> Les også: Slik velger du riktig kamerastativ

Peak Design Tripod

Karbonversjonen er cirka dobbelt så dyr som aluminiummodellen.

© Peak Design

3. Kodak Printomatic

Noen ganger er det fint å få et fysisk bevis i hånden når du har tatt et bilde. Dette er mulig med Kodaks flotte instantkamera med 10 megapiksler. 

I tillegg er det mulig å velge mellom svart/hvitt-bilder eller farge. Instantkameraet sender ut bildet på siden, og allerede etter 30 sekunder begynner motivet å ta form på bildet.

Kodak Printomatic instantkamera

Modellen fås i gult, grått, svart, blått og rosa.

© Kodak

Få mange flere tips om reiseutstyr i Digital FOTO

I Digital FOTO nr. 10/2020 kan du lese hele redaksjonens tips til godt reiseutstyr, hvor vi ser nærmere på essensielle, luksuriøse og artige dingser til ferien. Vi veileder deg også til hvor du får den beste prisen.

Hvis du ikke abonnere enda, kan du akkurat nå få to magasiner og den splitter nye fotoboken «Bli en bedre fotograf» for bare 49 kroner + porto! Boken er en komplett og nyttig veiledning til alle de viktigste motivene, og det er mange eksempler og trinn for trinn-veiledninger i den.

Kanskje du er interessert i...