Så bra er de beste blitsene til Nikon

Ikke noe overgår et flott, naturlig lys, men med en god ekstern blits kan du supplere det, bløte opp skygger og i en kjapp vending skape ditt helt eget lys i en profesjonell kvalitet – også til action. Her tester vi markedets åtte beste modeller til Nikon.

22. desember 2015

I en tid hvor de beste nye kameraene kan ta bilder ved ISO 51 200 uten å nøle, er det nærliggende å tro at blitsens dager er talte. Det er korrekt at man i dag kan jobbe i langt svakere lys enn tidligere, men blitsen er fremdeles et unikt verktøy til å supplere det tilstedeværende lyset og sikre en bildekvalitet som overgår hva man kan få ved å skru opp på ISO. Hvis du ser en profesjonell presse- eller bryllupsfotograf, bruker alle en ekstern blits som problemløser og får en pen, ensartet opplysning av motivet.

Noe av det viktigste å være klar over når man får en ekstern blits, er at det ikke er nok å sette den på kameraet og trykke på knappen. Det gir bare et hardere lys og dypere skygger. Kunsten er å la blitslyset blande seg med det naturlige lyset, f.eks. ved å reflektere lyset i tak og vegger med de diffuserne nesten alle eksterne blitser leveres med.

Les mer i testen vår av markedets åtte beste blitsmodeller til Nikon.

Kanskje du er interessert i...