Perfekt panorering av sport innendørs

Slik utfører du en perfekt panorering av innendørssport

Idrettshaller byr på stilige motiver i full fart, men ogsaå på svakt lys med et stygt fargeskjær. Her får du tips til å utføre perfekte panoreringer.

Hvis du skal du fotografere fartsfylt action i en idrettshall, må du som regel takle dårlige lysforhold og motiver som beveger seg lynraskt. Det stiller krav til både utstyret og måten du fotograferer. 

Når det er dårlig med lys, kan en panorering være en fin måte for å fange bevegelsene. Her fotograferer du nemlig med lang lukkertid mens du beveger kameraet. 

Sett kameraet til serier og autofokus til følgefokus. Knips eventuelt på lukkertidsprioritet (tv/S) og begynn med en lukkertid på rundt 1/100 sekund (med litt rutine kan du kanskje gå enda lenger ned).

Perfekt panorering i idrettshallen
EXIF

1/50 sekund - F2.8 - ISO 1250 - 105 mm

Her er fire trinn som sikrer deg en perfekt panorering

  1. Still deg opp med lett spredde ben, slik at du står stabilt. Sett søkeren mot øyet, og følg motivet mens det er plassert ved det aktive fokuspunktet.

  2. Følg bevegelsen til motivet, trykk ned utløserknappen og hold den nede, slik at kameraet tar bilder mens du snur deg for å følge motivet.

  3. Vri på overkroppen i bevegelsen, og fortsatt å holde utløserknappen nede mens du følger motivet.

  4. Når du slipper utløserknappen igjen, må du fortsette bevegelsen litt til. Det øker mulighetene for at også de siste bildene blir vellykkede.

I magasinet Digital FOTO 3/2017 kan du lese mye mer om å fotografere innendørssport, når vi besøker en sykkelarena.

Hvis du tegner et abonnement nå, kan du lese de fem siste utgavene av bladet på mobil eller nettbrett med Wype-appen.

Kanskje du er interessert i...